Sumaištis Žaliakalnyje: degęs medinukas išgelbėtas, bet jo šeimininkas – Klinikose

  • Teksto dydis:

Šiandien po pietų į senąjį Žaliakalnį su sirenomis lėkė net trys Kauno ugniagesių gelbėtojų autocisternos. 14.45 val. gautas pranešimas, kad dega vienas šalia Žaliakalnio turgavietės – Zarasų gatvėje esantis medinukas.

Apie įvykį pranešė pro nelaimės vietą pravažiuojantis asmuo.

Pasiekus gaisravietę, ugniagesius gelbėtojus pasitiko medinuko, iš kurio laukan veržėsi dūmai, šeimininkas. Šis pensinio amžiaus vyras buvo prisikvėpavęs nuodingų dūmų, tačiau spėjęs laiku išbėgti laukan.

Ugniagesiai gelbėtojai pradėjo šio degančio medinuko skardiniu stogu gesinimą nuo žvalgybos dūmų užtvindytame jo viduje.

Netrukus konstatuota, kad vienoje 10 kv. m patalpoje dega tepalinis radiatorius, kuriam – beveik tiek pat metų, kaip ir namo šeimininkui.

Laiku pastebėjus gaisrą ir ugniagesiams atvykus labai operatyviai, tespėjo išdegti apie 2 kv. m grindų. Aprūko ir pats kambarys.

Labiausiai tikėtina, kad nelaimę prišaukė techninė užsidegusio radiatoriaus, kuriuo namo šeimininkas bandė pasišildyti, būklė.

Viskas baigėsi tuo, kad nesėkmingai pats gaisrą gesinti bandęs aštuntą dešimtį bebaigiantis šio namo šeimininkas dėl galimo apsinuodijimo dūmais greitosios medikų skubiai išvežtas į Klinikas.

Šiemet Kaune gaisruose jau žuvo keturi žmonės. Pernai iki šio laiko ugnis dar nebuvo pasiglemžusi nė vieno kauniečio. Tačiau, per visus praėjusius metus buvo dvi tokios aukos. Bet pernai Kauno ugniagesiai gelbėtojai iš gaisrų išgelbėjo 45 žmones. Iki pernykštės kovo pabaigos tokių buvo jau septyniolika. Šiemet kol kas pavyko išgelbėti tik tris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių