Šokiruojanti kontrataka prieš prokurorę: skandalistė peržengė visas ribas

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Įžūliu vienos Kauno prokurorės terorizavimu kaltinama Raminta Rudzevičienė skambino šiuo tikslu į nukentėjusiosios tarnybinį telefoną 205 kartus. Ši byla – jau Kauno apylinkės teisme. Tiesa, ją gavęs šio teismo Kauno rūmų teisėjas nuo bylos nagrinėjimo nusišalino, motyvuodamas tuo, kad nukentėjusioji palaiko kaltinimus jų rūmuose, dėl ko jis gali būti apkaltintas šališkumu. Po tokio teisėjo sprendimo Kauno apylinkės teismo pirmininkas perdavė šios skandalingos kaunietės bylą Kėdainių rūmų teisėjai.

Nevyniojo žodžių į vatą

Prieš R. Rudzevičienės bylos pridėti jos pokalbiai su terorizuota prokurore, kuriuos įrašė šios kolegės, – šokiruojantys.

Pradedant tuo, kokiais epitetais prokurorės adresu svaidėsi skambinančioji, net neslepianti, kas ji tokia. Ir baigiant grasinimais – jeigu prokurorė gražiuoju nepasakys adreso, kuriame šiuo metu yra, pas jos artimuosius nuvykę R. Rudzevičienės žmonės paleis jiems žarnas. O prokurorės buvimo vieta skambinančiajai reikalinga, kad ši galėtų įgyvendinti savo tikslą ją nušauti.

R.Rudzevičienė/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Visa tai buvo sakoma žodžiais, kurių R. Rudzevičienė per daug nesirinko. Vėliau teisėsaugininkai net kreipėsi į psichiatrus – kad jie įvertintų šios skandalingos kaunietės sveikatos būklę, tačiau šie pripažino, kad R. Rudzevičienė yra pakaltinama.

Prokurorė tapo R. Rudzevičienės auka, kai kreipėsi į teismą dėl jos sugyventinio suėmimo. Šis kartu su ja buvo įtariamas degalų iš vilkikų, stovėjusių vienoje Taikos prospekto aikštelėje, vagystėmis 2021-ųjų liepą.

Įtariamieji buvo nustatyti tik po kelių mėnesių. Tada R. Rudzevičienės sugyventiniui, atsižvelgus į ankstesnius jo teistumus, buvo uždėta apykojė. Tačiau jis šią po poros mėnesių nusiplėšė ir ėmė su R. Rudzevičiene slapstytis.

Jie buvo rasti tik po poros savaičių šių metų sausį Vilniuje. Ir ikiteisminį tyrimą dėl vagysčių, kuriomis jie įtarti, kontroliavusi prokurorė kreipėsi į teismą dėl R. Rudzevičienės sugyventinio suėmimo. Teismas leido jį suimti dviem mėnesiams.

Akibrokštas policijoje

R. Rudzevičienė pradėjo skambinti prokurorei ir grasinti, kai ši kreipėsi į teismą dėl jos sugyventinio suėmimo.

Išgirdusi skambinančiosios reikalavimus pasakyti, kur ji yra, ir grasinimus susidoroti tiek su ja, tiek su artimaisiais, prokurorė dar bandė perspėti R. Rudzevičienę, kas už tai gresia. Tačiau ši teigė, kad jos niekas nesustabdys.

Kalbėjo R. Rudzevičienė apie savo planus „padėti šią prokurorę į vietą“ ir minėtą ikiteisminį tyrimą atliekančiai policijos tyrėjai, dėl to ši taip pat skambino prokurorei, ne tik šią perspėdama, bet ir prašydama pasisaugoti.

Taikinys: dalis pokalbių su agresyviai nusiteikusia R. Rudzevičiene vyko terorizuojamai prokurorei esant darbo vietoje, todėl jos kolegės šiuos išpuolius įrašė ir nufilmavo. (Regimanto Zakšensko nuotr.)

R. Rudzevičienė šiai policijos tyrėjai, taip pat bandžiusiai ją raminti, teigė, kad, ką pasako, tai ir padaro. Ir net atnešė tyrėjai kulką, kurią, padėdama viename iš Dainavos policijos komisariato apklausos kambarių ant stalo, pareiškė, kad ji skirta tyrimą kontroliuojančiai prokurorei, kuri jau „suėdė jos nervus“.

Po tokios įvykių sekos šis ikiteisminis tyrimas buvo perduotas kitai prokurorei, o R. Rudzevičienės atžvilgiu pradėtas naujas tyrimas, nusprendus atlikti neatidėliotiną kratą jos gyvenamoje vietoje – viename iš namo, esančio priešais Dainavos policijos komisariatą, butų, kurį tuo metu nuomojosi R. Rudzevičienė.

Nesibaigiantys siurprizai

Atvykę į minėtą Radvilėnų plento butą, pareigūnai pasiūlė R. Rudzevičienei, teigusiai, kad namuose ji turi tokių kulkų ir daugiau, pačiai gražiuoju jas atiduoti. Ir R. Rudzevičienė, taip pat demonstratyviai, kaip grasino padėti prokurorę į vietą, išėmė iš spintos dėžutę su dar 20 šovinių.

Per šią kratą sekcijoje tarp drabužių buvo rastas ir ginklas be serijos numerio, apie kurį policijos suvestinėse po šios kratos net nebuvo užsiminta.

Vėliau ekspertai nustatė, kad šoviniai, kaip ir tas, kurį R. Rudzevičienė atnešė policijos tyrėjai, kad ši jį perduotų prokurorei, yra Giraitės ginkluotės gamyklos pramoninė produkcija, skirta koviniams ginklams. O minėtas pistoletas, nors taip pat – pramoninės gamybos, tačiau – pramoginis. Ir skirtas šaudyti ne kartu su juo rastais šoviniais, bet plastikiniais šratais.

Kokiomis aplinkybėmis ir kokiu tikslu R. Rudzevičienė tai įgijo, ikiteisminio tyrimo metu nustatyti nepavyko. Nes po šios kratos ji atsisakė duoti parodymus. O baigiant ikiteisminį tyrimą jau pareiškė, kad prisipažįsta, jog grasino prokurorei ir neteisėtai laikė šaudmenis. Tačiau tik todėl, kad pareigūnai nuo jos atšoktų. Ir daugiau nieko nepasakos ir parodymų neduos.

Kelintas kartas nemelavo?

Už žmogaus terorizavimą, grasinant padaryti sveikatai pavojingą veiką, arba sistemingą bauginimą, naudojant psichinę prievartą, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Už šaudmenų įgijimą ir laikymą be leidimo – areštą arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.

Nukentėjusiąja pripažinta prokurorė jokio ieškinio R. Rudzevičienei nepareiškė, nors galėjo.

Perduodant šią bylą teismui, ji jau penkis mėnesius buvo už grotų. Spalį R. Rudzevičienės suėmimas buvo pratęstas dar dviem mėnesiams – iki Kūčių išvakarių.

Kalbėjo R. Rudzevičienė apie savo planus „padėti šią prokurorę į vietą“ ir minėtą ikiteisminį tyrimą atliekančiai policijos tyrėjai.

Per tą laiką jai buvo atlikta psichiatrinė ekspertizė, kurios metu nustatyta tam tikrų sutrikimų, tačiau konstatuota, kad ji supranta savo veiksmų esmę ir gali šiuos valdyti. T.y. jai nereikia taikyti priverčiamojo pobūdžio medicinos priemonių.

Tai bus jau trečioji R. Rudzevičienės, kuriai netrukus sukaks 34-eri, akistata su Temide per pastaruosius trejus metus. Visais atvejais ją teisė tas pats Kauno apylinkės teismas.

2020-ųjų spalį už tai, kad vienoje „Facebook“ grupėje paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją – apšmeižė du asmenis, siedama juos su pedofilų klanu, R. Rudzevičienei buvo skirta 2,5 tūkst. eurų bauda.

Šių metų balandį už tai, kad vieną 2021-ųjų sausio popietę, neturėdama teisės vairuoti automobilį, vienoje A. Juozapavičiaus prospekto pėsčiųjų perėjoje sužalojo 16-metę ir pabėgo iš įvykio vietos, R. Rudzevičienei buvo skirtas 30 parų areštas. Nors tai buvo jau ne pirmas kartas, kai ji buvo nutverta vairuojanti automobilį, neturėdama tokios teisės, ir, nesumokėjusi už tai skirtų baudų, toliau važinėjo.

Per pastaruosius penkerius metus R. Rudzevičienė bausta administracine tvarka 49 kartus.

R.Rudzevičienė/Justinos Lasauskaitės nuotr.

Iškalbingas finalas

R. Rudzevičienei stojus prieš Kauno apylinkės teismą dėl paauglės sužalojimo, ji ne tik piktybiškai ignoravo šį teismo procesą, todėl galiausiai buvo suimta, bet ir užsidirbo naujų bylų: ne tik dėl prokurorės terorizavimo, bet ir dėl degalų vagystės iš vienos Savanorių prospekto degalinės, iš kurios per porą savaičių nemokamai įsipylė į automobilį degalų už beveik 400 eurų. Tačiau kadangi visais atvejais jos grobis nesiekė sumos, už kurią numatyta baudžiamoji atsakomybė, R. Rudzevičienė šios ir išvengė, atsipirkdama administracine byla. Bet šių metų spalį jos biografijoje atsirado jau trečias teistumas, neskaitant jau išnykusio už vagystę.

Šį kartą – už vengimą atlikti su laisvės atėmimu nesusijusias bausmes. Pastarąjį R. Rudzevičienė užsidirbo už tai, kad, žinodama, jog nuosprendžiu dėl 16-metės sužalojimo pėsčiųjų perėjoje jai buvo vienus metus uždrausta vairuoti automobilį, ji jau kitą dieną nuo šios baudžiamojo poveikio priemonės įsigaliojimo ir dar 11 kartų per porą mėnesių vairavo automobilį. Kadangi R. Rudzevičienė, šiuo metu esanti Panevėžio pataisos namuose, savo kaltę pripažino, už tai jai buvo skirtas dešimties parų areštas.

Tačiau tai R.Rudzevičienės suėmimo termino neprailgino ir net bus įskaičiuota į jai skirtą bausmę, kaip jau atlikta šios dalis, jeigu ji bus pripažinta terorizavusi prokurorę ir neteisėtai disponavusi šaudmenimis.

Jau teismui perduota ir R. Rudzevičienėje tūnojusį žvėrį pažadinusi byla dėl degalų vagysčių iš vilkikų. Tiesa, dalimis. Ta jos dalis, kurioje kaltinimas pareikštas buvusiam R. Rudzevičienės sugyventiniui, kuris – jau laisvėje ir tikina, kad tarp jų – viskas baigta, buvo perduota teismui anksčiau ir jau baigiama nagrinėti. Į atskirą bylą išskirta R. Rudzevičienės dalis, kurioje ji kaltinama vieną kartą atvežusi buvusį sugyventinį į nusikaltimo vietą, t. y. bendrininkavimu, perduota Kauno apylinkės teismui ne per seniausiai. Ir dar neatversta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Jau Kauno diena neturi ka rasyti kad tie patys straipsniai po kelis kartus kartojasi tam paciam numeryje ir laikomi po puse metu

anonimas

anonimas  portretas
Nėra kam padeti Radzevicienes i vietą, ji bus padėta tik tada kai žus žmogus per ją, tik tada visi atkreips dėmesi kad ji pavojinga.

cha... prokurorei --galima

cha... prokurorei --galima portretas
skandalistei ---ne .... nes skandaliste neprokurore ....manau ir ant prokurores atsiras veikejas kuris --gales
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių