Skandalingosios ginklų vagystės atomazga: jų radimo vieta patvirtino versiją apie įtariamuosius

Kauno teisėsaugininkams pavyko rasti kovo pabaigoje iš automobilio ties vienu Eigulių mikrorajono garažu, kuriame buvo keičiami jo ratai, pavogtus du pistoletus, tiek pat revolverių bei ne vieną šimtą šovinių. Tiksliau juos surado pats apvogtasis, pasinaudojęs šiuolaikinėmis technologijomis.

Kaip jau rašyta, apie šią neeilinį vagystę šios teisėtai laikytos ginkluotės savininkas, gimęs 1969 m., pranešė kovo 27-ąją.

Remiantis policijos suvestinėmis, tądien apie 13.30 val. jis pastebėjo, kad Ukmergės gatvėje iš neužrakinto jo automobilio „Toyota Proace City Verso“ pavogtas krepšys, kuriame buvo pistoletai „Smith Wesson 59“ ir „Walther P22Q“ su trimis tuščiomis dėtuvėmis, revolveriai „Charter Arms Undercover“ bei „Arminius HW“ ir apie 200 vienetų įvairaus kalibro šovinių.

Pasigesta ir dar vieno automobilyje buvusio krepšio su planšetiniu kompiuteriu bei kitais daiktais.

Anot apvogtojo, jam buvo padaryta 2 438 eurų turtinė žala.

Užregistravusi šį pranešimą, policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl šaunamųjų ginklų bei šaudmenų pagrobimo, už ką gresia laisvės atėmimas nuo šešerių iki dešimties metų. Jis patikėtas Kauno kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybai.

Nors iš pradžių teigta, kad tiriamos visos įmanomos versijos, tarp jų – ir melagingo pranešimo, galimai slepiat kitą nusikaltimą, ši versija, remiantis vaizdo kamerų įrašais, buvo atmesta pirmiausiai.

Šie įrašai patvirtino apvogtojo teiginius, kad tai įvyko jam atvykus į minėtą Eigulių mikrorajono garažą pasikeisti ratų. Ir buvo pasinaudota tuo, kad jis trumpam paliko automobilį be priežiūros, kraustydamas bagažinę. Tada ir prisėlinta pritūpus prie vairuotojo durelių ir griebta, kas buvo salone.

Minėtuose įrašuose įamžinti ir azijietiškos išvaizdos įtariamieji. Yra pagrindo įtarti, kad tai – į Kauną užsukę užsieniečiai, ką bylojo ir jų automobilio valstybinis numeris. O po šios vagystės jie skubiai paliko Lietuvą, į kurią ir buvo atvykę su tokiu tikslu.

Šią versiją patvirtina ir vieta, kurioje praėjusį penktadienį buvo aptiktas krepšys su visa dingusia ginkluote bei jos dokumentais.

Pranešimą apie tai, kur yra šis krepšys, ginklų savininkas gavo minėtą gegužės 12-osios rytą – apie 6 valandą. Apie tai, kad jis, pagal atsiųstas koordinates, – Mastaičių apylinkėse, apvogtajam pranešė jo prie šio krepšio buvęs pritaisytas tabletės pavidalo nemokamos paslaugos sekimo įrenginys.

Manoma, kad tą ankstų rytą jis suveikė todėl, kad pro šią slėptuvę praėjo žmogus, įsijungęs savo mobiliajame telefone internetą. O tokiomis aplinkybėmis šis įrenginys suveikia 10-20 metrų atstumu.

Gavęs tokį pranešimą, apvogtasis pirmiausiai nuvyko į policiją. O ši, pagal atsiųstas koordinates, rado minėtą krepšį ties Mastaičiais – nuošaliame keliuke šalia greitkelio „Via Baltica“. Jis buvo paslėptas pakelės krūmuose. Kaip įtariama, netrukus po vagystės – skubant link Lietuvos ir Lenkijos pasienio. Panašu, kad ilgapirščius šio krepšio turinys išgąsdino ir jie nusprendė skubiai juo atsikratyti, pasinaudoję pirma pasitaikiusia proga.

Asociatyvi J. Kalinsko / BNS nuotr.

Taigi, panašu, kad šis krepšys išbuvo šiuose krūmuose, į kuriuos buvo įkištas, beveik septynias savaites.

Kadangi dar tebeieškoma įtariamųjų bei galimai jų pasisavinto kito krepšio su planšetiniu kompiuteriu, rasta jų grobio dalis savininkui dar negrąžinta. Ji perduota ekspertams. Be to, anot su šiuo ikiteisminiu tyrimu susijusių teisėsaugininkų, po šios vagystės, aiškinantis, ar ginklų savininkas nepažeidė jų laikymo taisyklių, buvo sustabdytas ir jam išduotas leidimas disponuoti šia ginkluote.

Tačiau jau rengiamas teisinės pagalbos prašymas Lenkijai padėti surasti, kaip įtariama, joje apsistojusius įtariamuosius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

....  portretas
Policijos ir ginklų ekspertai didieji pasakykit kodėl žmogus turi daugiau nei vieną ginklą ir laiko juos ne seife kaip ir turėtų? Sakysit savigynai? Medžioklei? Nuo ko žmogui šiam reikia gintis? Normaliam žmogui ginklas yra nereikalingas jei nėra karo. Žmogus aiškiai daro blogus dalykus, galimai pardavinėja narkotikus, terorizuoja kitus žmones ar gal dar blogiau.

Anonimas

Anonimas portretas
Koks durnius vežasi ginklus i autoservisą ? Norim matyti jo buka snukį !

Kazkas cia

Kazkas cia portretas
Nesveiko?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių