Skandalas KTU gimnazijoje: peilio ašmenimis vaikščiojusį mokytoją išgelbėjo liudytojų pozicija?

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl įtartų seksualinio pobūdžio nusikaltimų Kauno technologijos universiteto (KTU) gimnazijoje.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, toks sprendimas buvo priimtas ištyrus visas gimnazijos skunde nurodytas aplinkybes ir apklausus visus asmenis, kurie galėjo turėti tyrimui reikšmingos medžiagos.

Atsižvelgta ir į tai, kad tyrimo metu nei viena liudytoja nepanoro rašyti pareiškimo, o dalis veikų padarytos seniai.

Tyrimą prokuratūra pradėjo praėjusių metų gruodį. Tuomet atlikus išsamų aplinkybių patikslinimą, Kauno apygardos prokuratūroje priimtas nutarimas pradėti ikiteisminį tyrimą dėl seksualinio priekabiavimo.

Prieš tai KTU komisijos prašymą inicijuoti tyrimą Kauno apskrities policija atmetė.

Pareiškime policijai buvo nurodyta, kad gimnazija, remdamasi turimais duomenimis, įtaria mokytoją L. N. seksualiai priekabiavus prie mokinių, tačiau Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nes nenustatė nusikalstamos veikos požymių bei negavo nukentėjusių asmenų pareiškimų ar skundų.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo apklausta daugiau nei dešimt liudytojų, iš kurių aštuonios – buvusios mokytojo L. N. mokinės.

„Visos liudytojos patvirtino, kad pamokų metu L. N. komentuodavo mokinių išvaizdą bei aprangą. Dvi liudytojos teigė, kad buvo su mokytoju susitikę ir neformalioje aplinkoje, kur L. N. mokinėms pasakojo apie brendimą, seksualines patirtis. Mokinės apie tai prabilo baigusios mokyklą – visą informaciją anonimiškai perdavė KTU gimnazijos vadovybei“, – teigiama pranešime.

Apklaustos buvusios gimnazijos mokinės teigė, kad nukentėjusiomis nuo šio mokytojo nesijaučia, nenori būti pripažintos nukentėjusiomis ir pareiškimų nerašys.

Anot prokuratūros, keletas liudytojų taip pat teigė, jog mokytojo elgesio niekada nevertino kaip neteisėto, nes nebuvo peržengtos ribos, o fizinio kontakto taip pat nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilius

Vilius  portretas
Tai šįkart Kamilė Ščavinskaitė jau pedagogo nuotraukos ir pilno vardo ir pavardės į straipsnį neįdėjo? Ai dar dabartinis ktug istorijos mokytojas Rolandas Vytautas Lingys tyli soc. tinkluose, nors prieš keletą mėnesių gyrėsi kolega Kristijonu Bartoševičiumi. Tomas Kivaras po tokių skandalų turėtų trauktis iš gimnazijos direktoriaus pareigų.

pasakojo

pasakojo portretas
draugas dėsto VU, tai pasakojo, kad per vieną egzaminą prie stalo priešais sėdėjusi ir egzaminui nepasiruošusi panelė ėmė jam koja trinti kelį. Dėstytojas atsistojo ir pasakė: eikit pro duris, kai išmoksit, ateisit egzamino laikyti. Panelė užraukė nosį ir išėjo supykusi... Beje, priminsiu seną anekdotą: eina Onytė ir Jonukas miško keliu. Onytė vis dairosi, tai Jonukas klausia: ar ko bijai, kad vis gręžiojiesi? Bijau, - sako panelė. Ko? Bijau, kad paprašysi...Tai ar duotum?- klausia Jonukas. Tai, begėdis, išprašei... - sako Onytė ir tempia vyruką link tankumyno.

LYGYBĖ

LYGYBĖ portretas
Būtina paskelbti ,,aukų,, pavardes,kad žinotume,kokio skrydžio paukštytės.Visuomenė turi teisę pažinti ir kitą pusę, gal teks su jomis dirbti ar susitikti.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių