Šiurpias Kanapių gatvelės paslaptis narplios teismas

Teismui perduota dviejų kauniečių, įtariamų viename Žemųjų Šančių name įvykdžius dvi žmogžudystes, byla. Vieną jų auką išplukdė Nemunas, kitos palaikai atkasti šio namo ūkiniame pastate.

Nuosprendžio už grotų laukiantys 38-erių Gintaras Majauskas ir 31-erių Vitalijus Tereščenko savo kaltę pripažįsta.

Pirmoji įtariama jų auka – R.P. buvo nužudytas 2014-ųjų rugpjūčio 31-ąją. Taip baigėsi konfliktas, kilęs per išgertuves G.Majausko ir jo sugyventinės name Žemųjų Šančių Kanapių gatvelėje. R.P. jo metu buvo mirtinai sumuštas.

Iš pradžių velionio kūnas buvo užkastas prie minėto namo. O po kelių dienų nuvežtas prie netoliese esančio Nemuno ir įmestas į jį.

R.P. palaikai išplaukė po dviejų savaičių ties Kauno rajone esančiu Paštuvos kaimu. Tada pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl jo mirties priežasties buvo nutrauktas, nepavykus to nustatyti dėl palaikų būklės.

Tai, kad R.P. mirtis buvo smurtinė, paaiškėjo tik pernai vasarą, ieškant kito dingusiojo – Kauno rajono gyventojo A.P., kurio buvo pasigesta daugiau kaip prieš dvejus metus – 2015-ųjų kovo 22-ąją. Teisėsaugininkams pavyko nustatyti, kad su pastarojo dingimu gali būti susiję jau minėti G.Majauskas ir V.Tereščenko.

Sulaikius įtariamuosius, jie ne tik prisipažino identiškomis aplinkybėmis – kartu girtaujant tame pačiame Kanapių gatvės name, nužudę ir R.P., ir A.P., bet ir parodė, kur paslėpė pastarojo, prieš kurį smurtauta jau ne tik rankomis bei kojomis, bet ir su peiliu, palaikus. Pernai birželį jie buvo atkasti šio namo ūkiniame pastate.

G.Majauskas – jau teistas už vagystę. V.Tereščenko – dėl smurto artimoje aplinkoje. Tačiau šį nusikaltimą jis padarė jau po abiejų nuslėptų žmogžudysčių.

G.Majauskui ir V.Tereščenko gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų. Jų bylą nagrinės Kauno apygardos teismas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių