Reketas dėl narkotikų dozės: auka įviliota į spąstus ir terorizuota dvi paras

  • Teksto dydis:

Į Kauno apylinkės teismą šiandien atvežti įtariamieji dėl savaitgalį užregistruoto turto prievartavimo viename Petrašiūnų bendrabutyje. Aiškėja, kad auka ten buvo įviliota į spąstus trijų narkomanų, galimai pristigusių pinigų eilinei dozei.

Kaip jau rašyta, apie šį į laukinius 90-uosius grąžinusį įvykį policijai pranešė ne pats nukentėjusysis, o medikai, kurių globoje jis atsidūrė ir tebėra iki šiol. Policijos suvestinėse apie sekmadienį užregistruotus išskirtinius įvykius skelbiama, kad šeštadienį po pietų gautas pranešimas, jog M.Gimbutienės gatvėje trys asmenys naudojo fizinę bei psichinę prievartą prieš 1980 metais gimusį vyrą ir vertė jį perduoti 1000 eurų bei 2003-ųjų gamybos automobilį „Audi A6“.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, nukentėjusysis buvo kalinamas viename minėto bendrabučio bute beveik dvi paras – nuo ketvirtadienio vakaro. Ten iš jo, naudojant fizinę bei psichinę prievartą, reikalauta pervesti iš savo banko sąskaitos minėtą pinigų sumą ir atiduoti savo automobilio, kurio vertė – 1200 eurų, raktelius. Šie pagrobti, kai auka nuo mušimo prarado sąmonę. Tada jis reketininkų trijulės jėga išvežtas savo automobiliu į Žemuosius Šančius, kur ketinta tęsti nusikaltimą. Tačiau aukai šeštadienį, apie 17 val., pavyko išsikviesti pagalbą. Tada įvykio vietoje buvo sulaikytas ir vienas iš įtariamųjų – jau keturis kartus teistas A.R., gimęs 1995 metais.

Tiesiog reikia juos kaip nors sustabdyti.

Kiti du įtariamieji – A.K., gimęs 1992 metais, ir T.P., gimęs 1996-aisiais, buvo sulaikyti vėliau. Ne kartą teisti ir šie.

Yra dar ir nebaigtų įtariamųjų atžvilgiu pradėtų ikiteisminių tyrimų dėl disponavimo narkotikais savo reikmėms. A.R. atžvilgiu – net trys. Manoma, kad su šia įtariamųjų priklausomybe susijęs ir naujas jiems inkriminuojamas nusikaltimas. Vienas iš jų su nukentėjusiuoju buvo pažįstamas.

Visus įtariamuosius prašyta suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui. „Tiesiog reikia juos kaip nors sustabdyti“, – atskleidė savo kortas teisėsaugininkai, turėdami galvoje ne tik savaitgalio įvykius, bet ir įtariamųjų praeitį.

Po pietų paskelbta, kad A.R. leista suimti mėnesiui. Baigiantis darbo dienai toks pats sprendimas buvo priimtas ir dėl A.K. su T.P. Pirmajam vos prieš mėnesį tas pats Kauno apylinkės teismas už disponavimą narkotikais buvo skyręs laisvės apribojimą, o T.P. prieš porą mėnesių - piniginę baudą, kurios jis dar nesumokėjęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tpru

tpru portretas
tai kas draudžia tokius narkūšas perpist su lopeta per galvą. liks durni, nereiks narkotikų

Sksms

Sksms portretas
Nuo gaidzio lomkes

Oi

Oi portretas
Patcukai o jau turi turtinga praeiti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių