Reidas Kaune: lakstūnų vis dar pilnos gatvės, keli jų liks be teisių

  • Teksto dydis:

Vakar visame Kaune, pasirinkę avaringiausias ir pavojingiausias vietas, pareigūnai vykdė viešą ir neviešą policinę priemonę, skirtą vairuotojų daromiems Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimams užkardyti ir išaiškinti. Jos metu daugiau nei 130 vairuotojų viršijo nustatytą maksimalų leistiną greitį.

Kaip praneša Kauno pareigūnai, iš viso užfiksuoti 134 greičio viršijimo atvejai. Penki transporto priemonių vairuotojai greitį viršijo nuo 10 km/val. iki 20 km/val., už tai gresia administracinė atsakomybė – bauda iki 30 eurų.

Dar 88 vairuotojai užfiksuoti viršijantys greitį daugiau nei 20 km/val., bet mažiau nei 30 km/val. Jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai bei gresia bauda iki 90 eurų.

Tikimės, jog pareigūnų sustabdyti vairuotojai taps sąmoningesni ir atsargesni ne tik dėl savo, bet ir dėl aplinkinių saugumo.

Net 30 vairuotojų priemonės metu užfiksuoti viršijantys maksimalų leistiną greitį nuo 30 km/val. iki 40 km/val. Transporto priemonių vairuotojams gresia bauda iki 170 eurų. Taip pat užfiksuoti devyni vairuotojai, kurie greitį viršijo nuo 40 km/val. iki 50 km/val. Už tokį pažeidimą skiriama bauda iki 230 eurų.

Nors daugeliui vairuotojų, viršijusių greitį, teisės vairuoti transporto priemonės neprarado, buvo užfiksuoti du asmenys, kurie už pažeidimą atsakys ne tik pinigine bauda, bet ir teisės vairuoti atėmimu. Abu vairuotojai greitį viršijo daugiau nei 50 km/val., o tai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 6 d. užtraukia baudą iki 550 eurų ir teisės vairuoti atėmimą iki 6 mėnesių.

„Daugelis vairuotojų teisinasi skubėję, tačiau šis neapdairus ir neatsakingas poelgis gali pasibaigti skaudžiu eismo įvykiu. Ne tik pats vairuotojas, bet ir kiti eismo dalyviai gali būti sužaloti ar net žūti. Tikimės, jog pareigūnų sustabdyti vairuotojai taps sąmoningesni ir atsargesni ne tik dėl savo, bet ir dėl aplinkinių saugumo“, – teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius, primindamas, kad tokios priemonės itin aktyviai bus vykdomos ir toliau, ypač artėjant naujiems mokslo metams, kuomet į kelius išeis mažiausieji eismo dalyviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šunų

Šunų portretas
pilnos gatvės.

IR DAR ....

IR DAR .... portretas
Greicio matavimas ir baudos uz virsyjima yra PREVENCINES PRIEMONES , KAD NEIVYKTU NELAIMINGI ATSITIKIMAI ! Tai gal ir ta bauda deretu gauti TUOJAUS PAT PO PAZEIMO UZREGISTRAVIMO , o ne po puses metu , kaip nutiko man ?.... Vadinasi as puse metu net neitariau , kad buvau pazeides KET !....

Aš+

Aš+ portretas
Beje.. Pamiršau paminėti, kad tie, kas gauna baudas už KET pažeidimus, turėtų kilti ir draudimo kaina (nes rizika didesnė). Jei ir ne kaltas avarijoj, bet gal avarijos ptlriežastis buvo jo nedrausmingumas, kas ir išprovokavo avariją? O kitiems, kurie drausmingai vairuoja, mažinti draudimo kainas.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių