Prieš teismą stojęs Seniavos kapinių niokotojas: taip elgtis negalima!

Prieš Kauno apylinkės teismą šiandien stojo prieš du mėnesius automobiliu į Seniavos kapines įvažiavęs ir paminklus išvartęs, kaip paaiškėjo, jų kaimynystėje 25-erių Antanas Serovas. Jis pilnai pripažino savo kaltę, tačiau nenorėjo išduoti bendrininkų.

Dar nėra to buvę

Kaip jau rašyta, policija į šias kapines buvo iškviesta šiųmetės vasario 14-osios rytą.

„Dar nėra to buvę!“ – portalui kauno.diena.lt tada teigė Seniavos kapinių vedėjas Marijus Tulauskas, sužinojęs apie išverstą šią kauniečių amžinojo poilsio vietą juosiančią tvorą ir išgriautus dviejų kapaviečių paminklus iš darbininkų.

„Šį kraupų vaizdą 3-ajame kvartale, kuriame laidojimai prasidėjo vos atidarius kapines, pirmieji pastebėjo mūsų darbininkai. Iš pačio ryto – dar prieš aštuonias“, – pasakojo kapinių vedėjas, akcentavęs, kad iki išniekintų kapaviečių driekėsi automobilio vėžės, o tarp paminklų nuolaužų mėtėsi jo dalys. Buvo kliudytas ir šalia augantis medis.

Kelių gaidelio skrydį per kapines sustabdė tik apgriautos dviejų šeimų kapavietės.

M.Tulauskui kreipųsis į šalia kapinių gyvenančius žmones, šie teigė nieko įtartino negirdėję. Tačiau, sutiko peržiūrėti ant savo namo įrengtos vaizdo kameros įrašus. Juose buvo užfiksuotas galimo įtariamojo automobilis. Vasario 13-osios vakare, apie 21.30 val., jo vairuotojas aikštelėje šalia kapinių provokavo savo nedidukės šviesios spalvos transporto priemonės slydimą. Netrukus ši dingo toje vietoje, ties kuria kitą rytą aptikta išgriauta kapinių tvora bei suniokotos dvi šalia jos esančios kapavietės.

Ką nutylėjo policija?

Vienos suniokotos kapavietės savininkui M.Tulauskui pavyko prisiskambinti dar tą pačią vasario 14-ąją. Atsiliepusįjį, beje, pertvarkiusį kapavietę vos pernai, išgirsta žinia labai sujaudino.

Deja, prisiskambinti antrosios suniokotos kapavietės savininkui nepavyko. Todėl buvo nuspręsta jam išsiųsti registruotą laišką. Tačiau, kitą dieną paaiškėjo, kad šis asmuo – jau miręs. Tačiau, vėliau – pamačiusi suniokotos savo giminės kapavietės nuotraukas internete, į kapines atvyko jo sesuo.

Perdavus minėtą įrašą su galimo įtariamojo automobiliu policijai, ši pasidalijo juo su žiniasklaida, prašydama pilietiškos visuomenės pagalbos.

Nepraėjus nė savaitei, pareigūnai pranešė, kad įtariamąjį rado. Jam surašytas administracinio nusižengimo protokolas už chuliganišką vairavimą, pasišalinimą iš eismo įvykio vietos bei kelio ženklų nepaisymą. Vien už pasišalinimą iš eismo įvykio vietos gresia bauda iki 2 tūkst. eurų ir teisės vairuoti praradimas nuo vienerių iki trejų metų.

Stojęs šiandien dėl šių administracinių nusižengimų prieš Kauno apylinkės teismą jais įtariamas A.Serovas pasakojo, kad pats atėjo už kelių dienų po šio įvykio į Kelių policiją. Po pokalbio su pažįstamu jos pareigūnu, vardu Antanas. Šis jam patarė būti vyru. Tačiau, išdrįso tai padaryti tik po keturių dienų – palaukė, kol viskas aprims. Nes pamačius, kaip žmonės reaguoja į šį įvykį, pasidarė baisu.

Taip elgtis negalima! Lygiai taip pat į tai reaguočiau ir aš, jeigu taip būtų pasielgta su mūsų kapaviete…

Mįslingi bendrininkai

Kauno apylinkės teismui administracinio A.Serovo nusižengimo byla buvo perduota kovo pradžioje. Tačiau, netrukus buvo paskelbtas karantinas. Ir bylą gavusiai teisėjai Linai Lesinskienei susisiekus su A.Serovu – ar šis sutiktų, kad esamomis sąlygomis byla būtų išnagrinėta jam nedalyvaujant, įtariamasis su tokiu pasiūlymu nesutiko. Dėl ko jo administracinio nusižengimo byla atversta tik šiandien.

Posėdis prasidėjo nuo teisėjos klausimo, ar A.Serovui nereikia advokato. „Ginsiuos pats!“ – atsakė šis. Ir teigė pilnai pripažįstantis savo kaltę. Bei vertinantis tai, ką padarė, baisiai. „Taip elgtis negalima! Lygiai taip pat į tai reaguočiau ir aš, jeigu taip būtų pasielgta su mūsų kapaviete…“ – teigė A.Serovas.

Tačiau, kai kurios jo pasakojimo apie tai, kas tada įvyko, detalės verčia abejoti visišku A.Serovo, kuris labai nenorėjo ir būti fotografuojamas, nuoširdumu.

Savo pasakojimą apie to lemtingo vakaro įvykius jis pradėjo nuo to, kad tądien buvo draugės gimtadienis. Ir ši pasiūliusi minėtą įvažiavimu į kapines pasibaigusią pramogą.

Tačiau, teigė nenorintis atskleisti šios draugės duomenų. Kaip ir nepažįstantis kitų dviejų asmenų, jam „piešiant“ su savo automobiliu „saules“, buvusių toje pačioje aikštelėje prie kapinių. Tik nei šių, nei draugės įraše nematyti. Bent taip jis grindė savo teiginį, kad tuo metu, kai įvažiavo automobiliu į kapines, buvo jame vienas – be draugės. Tos aikštelės vietos, iš kurios ši stebėjo jo pasirodymą, įraše nesimato.

Mamos į teismą neatsivedė

A.Serovas teisinosi norėjęs tą vakarą automobiliu „pieštomis saulėmis“ išsilieti, nes turėjo visokių „šeimyninių“ problemų. Tačiau, tai, dėl ko jis dabar – čia, įvyko netyčia – jam nuspaudus ne tą pedalą.

A.Serovas prisipažino nežinojęs ir, kad minėta aikštelė yra filmuojama. Kaip ir kiti, manęs, kad tai – tik muliažas, siekiant pagąsdinti čia besirenkančius chuliganus.

O teisėjai pasiteiravus, kaip jam pavyko po visko išvažiuoti iš nusiaubtų kapinių, A.Serovas atsakė, kad iš pradžių savo pagalbą bei turimą trosą jam pasiūlė minėti nepažįstami asmenys. Tačiau, prieš tai dar reikėjo patraukti į šoną prie tvoros sukrautas lentas. O tai padarius, esą jis išvažiavo ir pats. Šį savo teiginį A.Serovas grindė tuo, kad buvo apgadintas tik jo automobilio priekis, galas ir vienas šonas.

Šis „Audi A3“ buvo įsigytas vos prieš kelis mėnesius iki įvykio – kad jis turėtų kaip nuvažiuoti į darbą bei nuvežti mamą į šunų parodas. Pastarosios vardu jis ir buvo registruotas, dėl ko A.Serovo mama turėjo dalyvauti ir nagrinėjant jos sūnaus administracinio nusižengimo bylą – spręsdamas dėl šio atsakomybės, teismas turės spręsti ir automobilio konfiskavimo klausimą.

Tačiau, A.Serovas prisipažino priėmęs mamai atneštą šaukimą į teismą, tačiau šio jai neperdavęs. „Nenorėjau, kad mama nervintųsi ir pergyventų. Prisidirbau pats. Bet informavau ją, kad esu kviečiamas į teismą“, – pasakojo A.Serovas.

Baustas ir anksčiau

A.Serovas teigė, kad kitą rytą po įvykio sugrįžęs ir į nusižengimo vietą – dienos šviesoje apžiūrėti, ką pridarė. „Graužė sąžinė, galvojau susitarti dėl nuostolių padengimo, bet kapinėse jau buvo policija“ – sakė jis.

A.Serovas teigė gavęs vairuotojo pažymėjimą prieš nepilnus metus. Tačiau, paaiškėjo, kad dar prieš tai jis buvo nubaustas už tai, kad vairavo automobilį neturėdamas tokios teisės, – 310 eurų bauda.

A.Serovas buvo linkęs tikinti, kad šio nusižengimo nepadarė. Esą tada tik sėdėjo minėtame automobilyje, atvykus policijai. Ir šios pareigūnai pasakė, kad jeigu jis neatskleis, kas vairavo, protokolas bus surašytas jam. Jis draugo neišdavė ir dabar jam nuo atlyginimo po truputį nurašoma minėta bauda.

Antanas Serovas

Kadangi šios gresia ir už naujus nusižengimus, teisėjai pasiteiravus apie finansinę A.Serovo padėtį, jis teigė dirbantis kurjeriu, mėnesio pajamos – 700-800 eurų. Tačiau, dar padeda tėvams, su kuriais gyvena. O vienas iš jų turi neįgalumą.

Nepaisant A.Serovo bandymų apsaugoti nuo papildomų pergyvenimų mamą, ši privalės atvykti į teismą duoti parodymų. O iki tol šioje administracinio nusižengimo byloje paskelbta pertrauka.

Kadangi posėdyje nebuvo jokios kalbos apie nuostolių, kuriuos patyrė suniokotų kapaviečių šeimininkai, padengimą, portalas kauno.diena.lt, paskelbus pertrauką, to pasiteiravo paties A.Serovo. Šis teigė, kad minėtus nuostolius, kurie siekia apie 1500 eurų, už jį atlygins draudimo bendrovė, kurioje buvo apdraudęs automobilį.

Jis nerodė didelio noro bendrauti su žiniasklaida. Ir, užsidėjęs gobtuvą, skubėjo palikti teismo pastatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EdmundasTulcevičius

EdmundasTulcevičius portretas
Priviso nesubrendusių išgamų labai daug , bausti tokius oligofrenus visu įstatymo griežtumu , per tokius idiotus normaliems žmonėms gyventi sunku .

Taip

Taip portretas
Nubausti bent sita kapiniu gaideli bent seseziankle eur bauda.

Taigi

Taigi portretas
Galėtų valdžia leist bent vakare kelias valandas ,gal už 5-10 eu.mokestį simbolišką pasidraskyt pvz.Girėno aerodrome tai "britvininkams" tai 'dragininkams".Ir pinigų uždirbtų ir jaunimui smagu būtų pasidraskyt be tvorų ar kapų niokojimo.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių