Prieš eismą važiavusi vairuotoja pareigūnams nestojo ir teigė skubėjusi į eglės įžiebimą Kėdainiuose

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių kuopos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, lapkričio 29 – gruodžio 5 dienomis, tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių.

Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 226 greičio viršijimo atvejus.

Savaitės lakstūnas, nepaisęs prastų oro sąlygų ir ribojamo greičio, fiksuotas ketvirtadienį, gruodžio 2 d., apie 22.10 val., kuomet Kaune, Taikos pr., kur leidžiamas maksimalus 50 km/val greitis, kirto pėsčiųjų perėją 118 km/val greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Vakar, apie 19.45 val., policijos pareigūnai Kaune, Piliakalnio g. ir Jiesios pl. sankryžoje vykdę vairuotojų blaivumo patikrinimą, stabdė ir automobilį „Mercedes Benz“, kurio vairuotojas, supratęs, kad yra stabdomas, padidino greitį ir nuvažiavo miesto centro link.

Pareigūnų ekipažas, persekiojęs pažeidėją, sustabdė automobilį daugiabučio namo kieme. Automobilio vairuotojas (gim. 2000 m.) teigė pareigūnų reikalavimui sustoti nepaklusęs, nes neturi teisės vairuoti. Apžiūrint automobilį buvo jaučiamas stiprus galimai narkotinių medžiagų kvapas. Vairuotojas narkotinių medžiagų tyrimui buvo pristatytas į gydymo įstaigą.

Pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso dar viena vairuotoja. Apie 21.25 val. pareigūnai pastebėjo žiedinėje sankryžoje prieš eismą važiuojantį automobilį „VW Tiguan“.

Pareigūnai transporto priemonę persekiojo su įjungtais šviesos signalais ir per garsiakalbį nuolat ragino sustoti, tačiau automobilis nestojo, kėlė pavojų eismo saugumui, žiedinėse sankryžose važiavo prieš eismą.

Panaudojus priverstinio stabdymo priemonę, automobilis buvo sustabdytas. Jį vairavusi moteris (gim. 1981 m.) teigė, kad skubėjo įžiebti Kėdainių miesto eglę, todėl negalėjusi sustoti. Tokiais savo veiksmais vairuotoja sukėlė įtarimą esant neblaiviai, tačiau alkoholio matuoklis girtumo neparodė. Moteris tyrimui dėl psichiką veikiančių medžiagų buvo pristatyta į gydymo įstaigą.

Sekmadienio vakarą vykdytos policinės priemonės metu iš viso buvo patikrinta apie 1 tūkst. transporto priemonių, nustatyti trys neblaivūs vairuotojai ir du asmenys, vairavę transporto priemones neturint tam teisės, kai teisė vairuoti buvo atimta.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 13 neblaivių automobilių vairuotojų ir vieną dviratininką. Taip pat išaiškinta ir 13 asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 14 eismo dalyvių (pernai iki gruodžio mėnesio pabaigos – 26), dar 633 sužeisti (pernai – 590).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Kad pareigūnai su mirgalkėm būtų moteriškę palidėja prie eglės, tai ne kabinėjasi..........

Hamyne skubejo

Hamyne skubejo portretas
I covido platinima??

Taiva

Taiva portretas
Visi posustiprinancios! Ir nekitaip.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių