Po R. Žemaitaičio pareiškimo apie Kaune galimai prievartautą pareigūnę – Lietuvos policijos atsakas

  • Teksto dydis:

Lietuvos policija sureagavo į ieškiniais dėl savo pasisakymų ir taip užversto parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio išplatintą informaciją.

„Vakar viešoje erdvėje paskelbtas Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio įrašas apie galimą pareigūnų nusikalstamą veiką, KURIS NEATITINKA TIKROVĖS“, – pareiškė Lietuvos policijos atstovai.

Jie atkreipė dėmesį, kad 2023 m. rugpjūčio mėnesio pradžioje Lietuvos kriminalinės policijos biuras Kaune organizavo simuliacinius mokymus – pratybas, skirtas kriminalinės policijos pareigūnams, tiriantiems sunkiausius nusikaltimus.

„Mokymai vyko intensyviu grafiku, dalyvius instruktavo ir stebėjo instruktorių komanda. Jokių incidentų nei mokymų, nei poilsio metu, nebuvo, informacijos apie mokymų laikotarpiu įvykdytus galimus drausminius pažeidimus, o juo labiau apie nusikaltimus, nėra“, – nurodė pareigūnai.

 

 

Pridurta, kad atsižvelgiant į Seimo nario viešoje erdvėje paskelbtą informaciją, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla Policijos departamento Imuniteto valdybai vis tik pavedė atlikti šios informacijos patikslinimą.

„Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovai bendravo su pareigūne ir jos artimaisiais, tačiau vykusio pokalbio turinys visiškai neatitinka viešai paskelbtame pranešime nurodyto turinio. Siekiant apsaugoti viešai pranešime minimos pareigūnės tapatybę bei reputaciją, turinio plačiau komentuoti negalime“, – teigė policijos atstovai.

Vakar viešoje erdvėje paskelbtas Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio įrašas apie galimą pareigūnų nusikalstamą veiką, KURIS NEATITINKA TIKROVĖS.

R. Žemaitaitis savo feisbuko paskyroje iškėlė klausimą-prielaidą, kad „vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės „Wagner“ samdiniai siaučia“, po to perėjęs prie prieš dvi savaites vykusių mokymų.

„Prieš dvi savaites, galimai Kaune vykstančiose Policijos departamento organizuojamose užsiėmimuose, girtų pareigūnų surakinta antrankiais galimai buvo išprievartauta K.B. Ta pati mergina, kurią dar 2018 metais iš Lietuvos didmiesčio (miestas, vieta, pareigos žinomos) į Policijos biurą pasikvietė A. Moskoliunas“, – dėstė parlamentaras.

 

 

Ir aiškino toliau: „Po galimo pareigūnės išprievartavimo, jau kelinta savaitė pareigūnė į darbą neina. Kas gali eiti, ar kaip gali pareigūnė jaustis, jei galimai ją prievartavo jos kolegos Lietuviškieji „Wagner“ pareigūnai. A. Moskoliunas su S. Briginu važiavo į pas tėvus, kur šiuo metu apsistojo pareigūnė. Atvažiavę prašė nerašyti pareiškimo, galimai siūlė paremti finansiškai, ar net pakelti pareigose, tikslingumui reikia pasakyti galimai, nors įrašuose tai užfiksuota, bet reikia sulaukti tyrimo, ir tuos pokalbius bus galima paviešinti. Kad apsiramintų, jei buvo suteiktos atostogos nuo rugpjūčio 16 Iki rugsėjo 1“.

R. Žemaitaitis tvirtino, kad „vadovai bijo, kad šis nusikaltimas neišaiškėtų, visais būdais slepia nuo kolegų ir visuomenės. Atvykę pas tėvus apsimetė kad nieko nežinojo“, vylėsi, kad „informacijos nuslėpti nepavyks“ ir „kol vadai nori užglaistyti šią istoriją“, kvietė pareigūnus netylėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš Kauno

Iš Kauno portretas
O ko auka nepasiskundė,tokia teise turėjo.O gal buvo sutikimas.O iš kur Žemaitaitis viską visur žino ,ko nepadarysi kiekvienas savaip populuą kelia kad patektu į valdžia.O ką tas eilę metu sėdintis seime ,ne sukeltų skandalų,nuveikė Lietuvos labui.Gal kam įdomu,ar tik jo propogandas klausytis.

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Kas dedasi ANT zemes Lietuvos?!

MANAU

MANAU portretas
Tie du išsigymėliai iš Kauno policijos turi sėsti 8metams, jiems kalėjime išaiškins gyvenimo prasmę. Du komisarai kurie važiavovo į namus derėtis su auka, turi sėsti už savivaldžiavimą ir poveikį nukentėjusiams. Taip pat postus palieka Kauno miesto komisaras ir vidaus reikalų ministras. Aukai turi būti priteista moralinė kompensacija 100tūks eurų iš Kauno policijos komisariato. Ir čia viskas yra realu, tik reikia gero advokato. Sėkmės tai merginai!
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių