Po gaisro Aleksote belieka prašyti pagalbos: juk amžinai pas kaimynus negyvensi

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Aleksotą užtemdė tiršti dūmai. Kilęs didžiulis gaisras gyvenamajame name be pastogės paliko keturias šeimas. Viename iš keturių supleškėjusių butų gyvenusi kaunietė Rita Pocienė šiuo metu glaudžiasi pas kaimynus ir lieja sielvartą, kad būsto atstatyti jau nebeįmanoma. Moteris, šiandien pradėjusį ilgą biurokratinį kelią socialiniam būstui gauti, prašo žmonių pagalbos.

Didžiulis gaisras Aleksote kilo sekmadienio popietę. Kanalo gatvėje atvira liepsna prarijo 8 numeriu pažymėtą namą, kuriame buvo keturi butai.

Kaip portalui kauno.diena.lt nelaimės dieną teigė ugniagesių atstovai, į gaisravietę buvo išsiųstos gausios pajėgos – penkios autocisternos, tačiau išgelbėti žmonių turto nepavyko. Per valandą, iki kol gaisras buvo visiškai lokalizuotas, sudegė beveik viskas. O likę sveiki daiktai buvo sulieti vandeniu.

Viename iš butų gyvenanti kaunietė R. Pocienė sutiko pabendrauti su portalo kauno.diena.lt žurnalistais. Santūri moteris dar šiandien neslėpė didžiulio apmaudo, tačiau padrąsinta sutiko papasakoti, kokios pagalbos dabar labiausiai reikia ir kaip žada gyventi toliau.

Visur biurokratija, o man juk gyventi reikia šiandien.

„Sudegė viskas. Spėjau pasiimti tik svarbiausius dokumentus ir kelis drabužius. Net vaikams, gyvenantiems užsienyje, ne iš karto galėjau pranešti apie nelaimę. Jau šiandien pradedu atsigauti nuo patirto šoko“, – taip pokalbį pradėjo moteris.

Pas geradarius kaimynus šiuo metu besiglaudžianti Rita pasakoja, kad ugnis įsiplieskė nuo viename iš butų gyvenusio kaimyno neatsargumo.

„Jis buvo pasidaręs kažkokį kaminą, tai jis ir užsidegė. Tačiau savo kaltės nepripažįsta. Visi dabar žiūrime kas sau, atstatyti šio senos statybos namo nebeįmanoma. Laimė, turiu tokių nuostabių kaimynų, kurie mane priglaudė. Kitaip tiesiog būčiau likusi gatvėje“, – galimas gaisro priežastis įvardija ji ir užsimena, kad turtas draustas nebuvo – tokiais senais pastatais esą draudikai nesidomi.

Pirmadienį nuo pat ryto Rita ėmė minti institucijų slenksčius ir prašyti pagalbos.

„Spėjome apeiti gal kokias penkias. Tačiau čia arba prašo šūsnies dokumentų ir pažymų, arba siunčia vieni pas kitus. Dabar labiausiai trokštu rasti stogą virš galvos, juk amžinai pas kaimynus negyvensi. Tik nežinau, kaip greit išeis gauti socialinį būstą. Visur biurokratija, o man juk gyventi reikia šiandien“, – į valdininkų sąžinę tarsi beldžiasi kaunietė.

Pokalbio metu paklausta, kokios pagalbos reikia, moteris sunkiai rinko žodžius. Tačiau galiausiai prasitarė, kad neatmeta galimybės netolimoje ateityje, jei nesulauks socialinio būsto, nuomotis butą.

„Gerai nors tai, kad turiu darbą, tačiau jei reikės nuomotis butą, pinigėlių neužteks. Jei atsirastų norinčių padėti šią sunkią minutę, būčiau be galo dėkinga“, – į geradarius kreipėsi Rita.

Visi, norintys pagelbėti kaunietei, tai gali padaryti pervesdami pinigus į banko sąskaitą:

Sąskaitos numeris: LT847300010005226747 („Swedbank“ bankas).

Mokėjimo paskirtis: pagalba Ritai Pocienei.

Asmeniškai su kauniete galima susisiekti telefonu: +37063812119.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ekspertams

Ekspertams portretas
Nuvaziuokit i vieta ir eikit padirbet komentavimo ekspertai... Nuvezkit silto maisto ir sausu kaldru. O gal patys ant tu degesiu noretumet pernakvot? Pabandykit mazum patiks.....

Bailus Anonimas

Bailus Anonimas portretas
Jei mano namas sudegtų, nubraukčiau ašarą tik dėl prisiminimų. Nes pinigai ir daiktai uždirbami savo rankomis. Tai mane tik išlaisvintų daryti tai ko seniau nedrįsau. Viskas priklauso nuo požiūrio, jei tai matai kaip pabaigą, tai išsikapstyti gali ir nepavykti. Bet reikia perlipti save ir suvokti - tai tėra pradžia. Ir nesislėpkit už savo sukurtų sienų (amžiaus, sveikatos..)

Nu jau ir komentarai

Nu jau ir komentarai portretas
Žmogus turi invalidumą, geriau isvis susilaikytum. Kaip ta būstą pasiimti? Kai visur depozito prašo. Mes visi suprantame apie nelaimę kai tik paliečia mus pačius. Jūsų pikti komentarai gali atimti zmogui ir norą toliau gyventi, kai šitaip sunku. As viliuosi kad jie visa tai nemato.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių