Paskutinė diena: jau teko gesinti mašiną, šašlykinę bei girtų konfliktus

Kauno ugniagesiai perspėja, kad kasmet  šventiniu laikotarpiu gaisruose žūsta net po kelis žmones. To priežastys neretai - neatsargus elgesys.

Kauno ugniagesių teigimu, gruodžio 31-oji iki 20 val. buvo gana rami. Pareigūnų pagalbos prireikė prie "Megos" užsidegus automobiliui, o taip pat mieste užsidegus šašlykinei.

Šiąnakt budės standartinės ugniagesių-gelbėtojų pajėgos. "Tiek, kad galėtume užtikrinti reikiamą pagalbą", - teigė budėtojas.

Gaisrai kyla ir neatsargiai elgiantis su žvakėmis, šventine pirotechnika, ruošiant šventinį maistą ir pan.

Tragiškas pasekmes sukelia neatsargus rūkymas, netinkama krosnių, židinių, dūmtraukių, elektrinių prietaisų eksploatacija; dėl skubėjimo, alkoholio vartojimo sumažėjęs žmonių budrumas. 

Kauno policijos atstovas portalui kauno.diena.lt teigė, kad šį diena gal net kiek ramesnė nei įprasta. "Kol kas, galima sakyti, sąlyginai ramu. Girtų žmonių yra. Konfliktų irgi. Bet gal net kiek mažiau nei paprastai", - konstatavo pareigūnas. Jis spėjo, kad taip yra dėl to, kad žmonėms gal jau baigėsi pinigai, mažiau girtaujama, todėl ir elgiamasi atsakingiau.

Apie 1 val. nakties, jau įkopus į 2019-uosius, policijos atstovai teigė, kad jokių pranešimų apie įvykius Rotušės aikštėje ar kitose koncertų vietose negauta.  

Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja portalui kauno.diena.lt teigė, kad išskirtinių iškvietimų iki 21 val. nesulaukta. Daugiausiai šiandien kreiptasi dėl lėtinių ligų. "Girtų skambino gal ir daugiau nei paprastai. Kreipėsi dėl blogos savijautos", - aiškino gydytoja. Pagalbos skambučių susižalojus dėl pirotechnikos šiandien nesulaukta. "Tikiuosi, kad jų ir nebus", - vylėsi medikė. Apie 1 val. nakties ji taip pat teigė, kad situacija mieste - gana rami, nors rajonuose buvę incidentų, susijusių su petardomis. 


Šiame straipsnyje: ugniagesiaipolicijagreitoji

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių