Pašiurpino kelių erelio elgesys: pats užsimuš ir dar kažką užmuš!

Kauno rajone užfiksuotas žaibišku greičiu keliu lekiantis ir drąsiai tarp transporto priemonių nardantis vairuotojas socialiniame tinkle sukėlė aršią diskusiją. Kelių ereliui kritikos strėlių nestigo, tačiau, pasirodo, tokių vairuotojų kaip šis kelyje Antakalnis-Jieznas-Alytus galima išvysti ir daugiau.

Minėtame kelio ruože vaizdo registratoriumi užfiksuotu įrašu socialiniame tinkle pasidalijęs vyras portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo, kad lakstūnas „Citroen“ vairuotojas aplenkė ne tik jo vairuojamą vilkiką su puspriekabe, bet ir kitą sunkiasvorę transporto priemonę, matomą priešakyje.

Paklaustas, ar dažnai čia tenka matyti panašių pavojumi pulsuojančių situacijų, pilietiškas vairuotojas neslėpė – labai dažnai. 

„Šį karta aš nepastebėjau, jog mane lenkė šis automobilis. Laimei, priekyje važiavęs vilkiko vairuotojas pastebėjo ir pasitraukė į šoną, kartu su priešpriešine eismo juosta važiavusiu „Ford““, – apie į atmintį įsirėžusią įvykių seką kalbėjo jis.

Vaizdo įrašą išvydę internautai kelių erelio prie „Citroen“ vairo taip pat nepaglostė žerdami kritiką, jog būtent per tokius neatsakingus vairuotojus įvyksta avarijos. „Skuba gyvent. Pats užsimuš ir dar kažką užmuš“, – rašė Lina. Jai antrindamas Romas pabrėžė, kad tokiems lakstūnams reikia atimti vairuotojo pažymėjimą, nes jie – nes jų manevrai keliuose daug šiurpesni.

Kiti komentatoriai vienbalsiai ragino vaizdo medžiagos autorių nedelsiant apie tai informuoti pareigūnus, nes vairuotojas tokiu savo elgesiu sukėlė avarinę situaciją. „Aš irgi per tokį lakstantį su šeima vos į griovį nenulėkiau, kad nebūtų  susidūrimo kaktomuša. Parodžiau pirštu, kad kvailas, tai juokėsi visi susėdę ir nulėkė prieš eismą toliau“, – panašaus pobūdžio nutikimą prisiminė Daiva. „Tokie lakstantys niekada sau nieko blogo nepasidaro – tik kitiems pridaro bėdų. Negalvoja, ar kitoje mašinoje vaikų nėra...“, – akcentavo Kristina.

Tokie lakstantys niekada sau nieko blogo nepasidaro – tik kitiems pridaro bėdų. Negalvoja, ar kitoje mašinoje vaikų nėra...

Į nedrausmingo vairavimo atvejį sureagavo ir Kauno pareigūnai. Kaip portalui penktadienį sakė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Justina Kazragytė, lengvojo automobilio vairuotojas pavojingai manevruodamas kelyje ne tik pažeidžia Kelių eismo taisykles, bet ir kelia realų pavojų savo ir kitų eisme dalyvaujančių asmenų sveikatai ar net gyvybei.

Ji pabrėžė, kad už tokį grubų pažeidimą ir neatsakingą elgesį kelyje numatoma administracinė atsakomybė ir gresia bauda iki 550 eurų bei teisės vairuoti atėmimas nuo trijų mėnesių iki dvejų metų.

Pastebėję pažeidimus asmenys apie juos gali pranešti bei užfiksuotą vaizdinę medžiagą, nurodant tikslų pažeidimo laiką ir vietą, pateikti policijos pareigūnams naudojantis elektroniniu policijos paslaugų portalu www.epolicija.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baudžiamoji

baudžiamoji  portretas
Tik baudžiamoji už pasikėsinimą. kokia dar bauda?

tai kelių padugnės

tai kelių padugnės portretas
tai kelių padugnės nevadinkit paukštelių vardais .....ATIMT teises visam gyvenimui ir 5000 Bauda

Z

Z portretas
Uzedet tukstantune bauda ir atimt teises aisku jai turi.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių