Pasieniečiai Kauno rajone aptiko kontrabandinių cigarečių, grynųjų pinigų ir kvaišalų

  • Teksto dydis:

Kauno rajone patikrintame mikroautobuse pasieniečiai aptiko daugiau kaip 33 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių. Vėliau atliktos kratos metu VSAT pareigūnai rado dar beveik 4 tūkst. pakelių rūkalų, 37 tūkst. eurų grynųjų ir, įtariama, augalinės kilmės narkotinių medžiagų ir įrangos jų apdorojimui.

 

Šeštadienį VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių ir Varėnos komandų pasieniečiais Kauno rajono Neveronių kaime patikrino vienos sodybos kieme stovėjusį mikroautobusą „Mercedes Benz Sprinter“. Jis buvo pažymėtas Jungtinės Karalystės registracijos numeriais.

Jame VSAT pareigūnai 29 kartonines dėžes, kuriose buvo 33 tūkst. 90 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis. Įvykio vietoje VSAT pareigūnai sulaikė du asmenis, Lietuvos ir Rusijos piliečius.

Procesinius veiksmus tęsę pasieniečiai, į pagalbą pasitelkę kinologą su tarnybiniu šunimi, tą pačią dieną atliko kratą ir pačioje sodyboje. Jos metu pasieniečiai aptiko dar pusketvirto tūkstančio pakelių cigarečių, 37 tūkst. eurų grynųjų įvairiomis kupiūromis, taip pat šiuo metu tikslinamą kiekį, manoma, augalinės kilmės narkotinės medžiagos bei įrangą kvaišalų apdorojimui.

Iš viso į VSAT pareigūnų rankas pateko 36 tūkst. 658 pakeliai baltarusiškų cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis. Kaip teigiama VSAT pranešime, tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus sumokėti mokesčius, siekia 120 tūkst. eurų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Abu sulaikytieji buvo uždaryti į areštinę, o vėliau paleisti jiems skyrus kardomąsias priemones dokumentų paėmimą bei rašytinius pasižadėjimus neišvykti. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ai ai

ai ai portretas
ta išdykėlė Morgana ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių