Pareigūnas po žinios apie merginos išžaginimą: mažiau lakt ir raitytis reikia

  • Teksto dydis:

Žiniasklaidoje pasirodžius informacijai apie vasario 15-osios naktį Vilniaus naktiniame klube sumuštą ir galimai išžagintą aštuoniolikmetę, socialiniame tinkle „Instagram“ plinta pašaipi pareigūno reakcija į įvykį.

Asmeniniame profilyje jaunas pareigūnas Livijus S. pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti viename iš šalies portalų skelbta žinia apie iš penktadienio į šeštadienį sostinės naktiniame klube sumuštos ir, kaip manoma, išžagintos merginos atvejį.

Užfiksuotame vaizde matyti, kaip galima spėti, paties pareigūno pridėtas prierašas: „Mažiau lakt reikia ir raitytis, ir nieko nebus“. Tokia pareigūno reakcija pradėta masiškai dalytis virtualioje erdvėje.

„Nesuprantu, kaip tie žmonės – tokie buki. Emocijos, matyt, laimi tą minutę instagraminės“, – socialiniame tinkle „Facebook“ nuomonę apie pareigūno elgesį raštu išdėstė Karolina. „Kaip suprantu, pamatęs tokį atvejį jis net neketins padėti. Kokia nuomonė – tokie veiksmai“, – minėto pareigūno tikruoju pašaukimu suabejojo Jogilė.  „Su savo tokia „nuomone“ jis tik parodė, kaip dirbdamas policijoje, toleruoja tokį poelgį. Jam normalu žaginimas, mušimas – „Ginti, saugoti, padėti“, – Jogilei antrino Aurelija.

Kiti internautai svarstė, kas kvailiau: ar požiūris, ar tai, kad pareigūnas jį parašė viešai. „Policijos pareigūno požiūris į nusikaltimą? Vau! Aukštas pilotažas. Tai karjera policijoje – baigta, kaip suprantu?“ – spėliojo komentatoriai. Tačiau pasisakiusiųjų tarpe atsirado ir tokių, kurie stojo ginti akibrokštu pasižymėjusį jauną pareigūną: „Nieko blogo nematau, nereikia pūsti kažkokio burbulo. Kiekvienas galim sakyti savo nuomonę, aš jį palaikau“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Ernestas.

Kaip portalo žurnalistams antradienį sakė Lietuvos policijos departamento atstovai, informacija apie pareigūno išsakytą nuomonę perduota vadovams. Jie priims sprendimą dėl tolimesnių veiksmų. Tokia viešai išreikšta pareigūno nuomonė vertinama neigiamai.

„Policijos  sistemos darbuotojai nuolat instruktuojami dėl elgesio ir pasisakymų viešojoje erdvėje, jiems  primenami principai, kur akcentuojama, kad darbuotojų bendravimas turi būti etiškas, skelbiama ir pasidalinta informacija tiksli, teisinga, nešališka, neprieštaraujanti organizacijos puoselėjamoms vertybėms, Lietuvos Respublikos įstatymams. Pabrėžiama, kad darbuotojai neperžengtų bendravimo kultūros ribų: negali būti bendraujama įžeidžiai, vartojant necenzūrinius žodžius, netoleruojamas kitas netinkamas policijos sistemos darbuotojui bendravimas, diskredituojantis policijos profesiją“, – pabrėžė jie.

Pasak policijos departamento, nors socialinių tinklų paskyra yra asmeninė, pareigūnai turėtų suprasti, kad tai –  vieša erdvė ir joje derėtų atitinkamai elgtis.

Primename, kad vasario 15 dieną, 02.12 val. pareigūnams buvo pranešta, kad viename iš Vilniaus naktinių klubų nepažįstamas vaikinas panaudodamas fizinį smurtą galimai lytiškai santykiavo su 18 metų mergina prieš jos valią. Dėl įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ŠAUNUOLIS PAREIGŪNAS

ŠAUNUOLIS PAREIGŪNAS portretas
Tikrai tėviškas patarimas

Lika

Lika portretas
Teisingai pasakė pareigūnas. Mstau kiekvieną dieną kiek daug tokių kekšių. Kažkoks siaubas.

Prašau

Prašau portretas
Laisves laisvoj Lietuvoj girtom barakudom.Štai,kap patiksiu moterims.
VISI KOMENTARAI 112

Galerijos

Daugiau straipsnių