Pamokanti nelaimė pakaunėje: kiek gyvybių išgelbėjo suveikęs dūmų detektorius?

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakare dūmų detektorius išgelbėjo vienos pakaunės gyventojos, o galbūt ir jos namiškių gyvybes.

Pranešimą apie šią nelaimę Ringaudų kaimo Pilėnų gatvėje Bendrasis pagalbos centras užregistravo 21.52 val., t. y., kai namo, kuriame kilo šis gaisras, gyventojai jau galėjo būti sugulę, o gal jau ir miegojo.

Skambinant telefonu 112, pranešta, kad nurodytu adresu dega moteris. Remiantis Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėmis, tokį vaizdą konstatavo į suveikusį dūmų detektorių, buvusį tame pačiame kambaryje, kuriame ir kilo gaisras, sureagavę namo gyventojai.

Ugniagesiams gelbėtojams atvykus į įvykio vietą, pranešusieji apie nelaimę jau buvo gaisrą užgesinę. Tačiau viename šio namo 10x5 m dydžio kambaryje, tiksliau – jo lovoje, rasta stipriai apdegusi moteris.

Iškėlus nelaimėlę iš lovos, greitosios medikai išvežė ją į gydymo įstaigą. O apdegęs tokios pačios lovos čiužinys dėl viso pikto išmestas per langą. Liko tik aprūkęs kambarys.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėse akcentuojama, kad šią nelaimę prišaukė neatsargus elgesys. 72-ejų metų nukentėjusioji buvo neįgali ir nevaikštanti, tačiau galėjo apsitarnauti nuo staliuko pati. O prieš nelaimę ant jo degė žvakė, kuri galėjo būti netyčia nuversta. Viskas baigėsi tuo, kad sunkios būklės nelaimėlė atsidūrė reanimacijos specialistų globoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Labai gerai dūmų detektoriai ,nors aš buvau prieš būtina įdiegimą savo namuose.Aš jį palikusi laisvą ,,galiu nunešti kur noriu ,bet daugiausia laikau virtuvėje ,netoli viryklės.Labai geras dalykas ,tik reikia tinkamai parinkti vietą,kuri būtų pavojingiausia ir kurdektorius reikalingisusias.

Nejuokinkite voverių

Nejuokinkite voverių portretas
Sveikatos mokslų studentai tyčia gadina dūmų detektorius, o ir tualetais naudotis net nesugeba.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių