Pakaunėje rasti du negyvi vyrai: baiminamasi Aleksoto tragedijos tęsinio

Kaip jau pranešta, vakar viename Daugeliškių kaimo, esančio Vilkijos apylinkių seniūnijoje, name buvo aptikti du negyvi vyrai. Šiandien policijos suvestinėse pranešama, kad pirminiais duomenimis, jie apsinuodijo smalkėmis. Tačiau, anot Vilkijos apylinkių seniūno, po policijos atvykęs gaisrų tyrėjas konstatavo, kad krosnis šiame name paskutinį kartą kūrenta prieš kelias savaites, o minėtus vyrus vietiniai gyventojai matė gyvus dar šeštadienį po pietų.

Anot Vilkijos apylinkių seniūno Arūno Bačiūno, ši tragedija greičiausiai įvyko šeštadienio vakare.

Tą pačią dieną po pietų vietiniai dar matė jaunesnįjį iš mirusiųjų – 1972 m. gimusį R. G. važiuojant dviračiu. Panašu, kad į svečius pas namo, kuriame įvyko ši mįslinga nelaimė, šeimininką E. B., gimusį 1966 m. Šį paskutinį kartą gyvą kaimynai matė tądien po pietų kalbantis mobiliuoju telefonu. Jis tarėsi dėl kažkokių darbų su savo traktoriumi, kuriuos turėjo atlikti tą patį šeštadienį. Tačiau savo pažado neįvykdė.

Ligoninėje šio įvykio metu gulėjusi E. B. žmona sutuoktiniui neprisiskambino nuo sekmadienio. O trečiadienio ryte, kai vėl buvo tas pats, o ją išrašinėjo iš ligoninės, ji paskambino draugei ir paprašė, kad ši nueitų ir pažiūrėtų, kur dingęs jos sutuoktinis.

Tačiau draugė, panašu, kad nujausdama kažką negero, peradresavo šį prašymą jaunesnei kaimynei, kurios sutuoktinis, nuėjęs į E. B. namus, kurių durys buvo neužrakintos, ir rado namo šeimininką bei jo svečią negyvus.

Jų kūnai aptikti virtuvėje, ant kurios stalo buvo vaišių liekanos. Namo šeimininkas sėdėjo be gyvybės ženklų atsirėmęs į krosnį. Toks pats jo svečias gulėjo ant grindų.

Pastarojo, gyvenusio gretimame Palazduonio kaime su sesers šeima bei tėvu, niekas nebuvo pasigedęs, nes R. G., dažnai talkinęs E.B. ūkio darbuose, ir anksčiau ne visada grįždavo nakvoti į namus.

Anot Vilkijos apylinkių seniūno, policijos versija, kad šie vyrai, greičiausiai, apsinuodijo smalkėmis, nes rasta aprūkusi siena ties krosnimi, o name tvyrojo kažkoks keistas kvapas, jam buvo mažai tikėtina iš pat pradžių. Atvykus į tragedijos vietą, į akis krito, kad ant E. B. namo nėra kamino. Panašu, kad šis buvo remontuojamas, nes ant stogo kabojo ir kopėčios.

Na, o versijai, kad neblaivus šeimininkas, pamiršęs apie kamino būklę ar dėl girtumo, galėjo užkurti krosnį, prieštarauja tai, kad šeštadienį Daugeliškiuose buvo 25 laipsniai karščio.

Ir tai reikia išsiaiškinti, kuo greičiau!

Tačiau pagrindiniu argumentu, kad tragedijos priežastis, greičiausiai, kita, tapo jau minėta gaisrų tyrėjo, atvykusio į nelaimės vietą jau po policijos, išvada, kad šio namo krosnis pastarąjį kartą kurta prieš kelias savaites. Apie tai liudijo ir jos viduje aptiktas kažkoks skuduras.

Po tokios įvykių sekos žvilgsnis nukrypo į ant virtuvės, kurioje aptikti mirusiųjų kūnai, stalo stovėjusį butelį. Anot seniūno, jis buvo su banderole, o etiketėje teigta, kad tai – „Ledinė degtinė“. Tačiau, kas buvo jo viduje, – neaišku.

„Ir tai reikia išsiaiškinti, kuo greičiau!“ – įsitikinęs Vilkijos apylinkių seniūnas, turėdamas galvoje 2021-ųjų vasaros tragediją Kaune, Aleksote, kuomet nuo neaiškios kilmės alkoholio lyg lapai rudenį pradėjo kristi vietiniai gyventojai.

Kauno policija dėl vakarykščio radinio Daugeliškiuose pradėjo ikiteisminį tyrimą mirties priežasčiai nustatyti. Jam vadovaujanti prokurorė portalui kauno.diena.lt teigė, kad rastų palaikų skrodimas dar neatliktas. O, kol nėra teismo medicinos ekspertų išvados, pagrindinė versija dėl ko galėjo įvykti tragedija – apsinuodijimas smalkėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Buvo parase smalkemis apsinuodijo , bet pamate kamino ner ner kaip parasyt smalkemis o dabar kiek darbo ieskok is kur pirko ta buteli papildomas darbas o cia parasei smalkemis ir byla istirta .

PSD vezdu i galva... vakcina.... elektriku abonementa......

PSD vezdu i galva... vakcina.... elektriku abonementa...... portretas
kekvienam zingsnije gerove ir gerove.... sirdeles neatlaike tokios geroves...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių