Nuslėpta byla: reketininkams talkino ne tik jų, bet ir nukentėjusiojo advokatai?

Į Kauno apylinkės teismą šią savaitę paslapčia buvo atvežti penki įtariamieji turto prievartavimu. Leista suimti tik du iš jų, siejamus su vertimu nukentėjusįjį pakeisti parodymus, šiame nusikaltime galimai dalyvaujant ir pastarojo bei vieno iš suimtųjų advokatams.

Apetitas augo

Visi įtariamieji, dalyvavę į šią bylą sugulusiuose nusikaltimuose, dar nėra nustatyti. O viskas prasidėjo beveik prieš metus prie vienos Eigulių mikrorajono kavinės.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tą vėlų spalio 14-osios vakarą iš A.B., grasinant pavartoti smurtą, ten buvo reikalauta 2 tūkst. eurų. Jis buvo įsodintas į automobilį, pavežėtas iki savo namų ir net į šiuos palydėtas, kur reikalavimai jau išaugo iki papildomų 3 tūkst. eurų ir 13 tūkst. eurų vertės lizinginio automobilio, kuriuo važinėjo reketuojamasis, raktelių.

Viskas baigėsi tuo, kad vienas iš reketininkų – jau du kartus teistas 32-ejų N.P. šiuo automobiliu ir išvažiavo bei naudojosi juo daugiau kaip mėnesį. Per tą laiką jis vėl buvo atvykęs pas A.B. bei reikalavo, kad šis jau jam nupirktų daugiau kaip 3 tūkst. eurų vertės televizorių. O A.B. atsisakius vykdyti šį reikalavimą, ir toliau atakavo jį SMS žinutėmis. Kol už kelių savaičių buvo sulaikytas policijos Vilijampolėje iš reketuojamojo pasiimtame automobilyje, prie kurio vairo tada sėdėjo nieko apie tai nežinojęs asmuo.

N.P. pareikšti įtarimai prievartavus didelės vertės – daugiau kaip 19 tūkst. eurų turtą. Kauno apylinkės teismas ketvirtadienį jį leido suimti vienam mėnesiui. Kaip ir taip pat 32-ejų metų E.T., kuris dar neteistas ir niekur oficialiai nedirba.

Antra serija – skandalingesnė

E.T., ikiteisminio tyrimo duomenimis, dalyvavo ne tik aidint jau minėtiems grasinimams, kuriuos A.B. išgirdo beveik prieš metus kavinėje, bet ir darant jam psichologinį poveikį, kad pakeistų parodymus, kai šios vasaros pabaigoje prasidėjo antra šios istorijos serija.

Ar tau gyventi taip pat nusibodo?

Pirmiausiai A.B. teko susidurti gatvėje su dviem iki šiol nenustatytais asmenimis. Šie prie vienos Eigulių pėsčiųjų perėjos apie 9 val. ryto A.B. pareiškė, kad jis „nori pasodinti gerus žmones“, nors turi seserį ir mamą. „Ar tau gyventi taip pat nusibodo?“ – klausė tada A.B. minėti asmenys. O tos pačios dienos pavakarę šį pokalbį su juo vienoje Eigulių užkandinėje jau pratęsė E.T. Tiesa, visai kitu tonu – siūlydamas atlygį už pakeistus parodymus ir A.B., ir šio advokatui.

Po kelių dienų E.T., pakvietęs A.B. į degalinę, padavė jam 1 tūkst. eurų, kuriuos šis suprato, kaip visų jį reketavusiųjų atlygį. „Dar 500 gausi, kai važiuosime pas tavo advokatą“, – buvo tada pasakyta A.B. Ir iš tikrųjų dar po kelių dienų pas jį atvyko E.T., kuris padavė popieriaus lapą – su esą N.P. advokatės surašytu tekstu, kurį reikės išmokti pakeliui pas savo advokatą. Atvykus pas pastarąjį, turintį kontorą Kauno centre, ikiteisminio tyrimo duomenimis, ant jos šeimininko V.M. stalo buvo padėti ir minėti 500 eurų. O po A.B. pasakyto pakeliui mintinai išmokto teksto, V.M. užrašė, kad jo atstovaujamas nukentėjusysis atsisako parodymų. O pastarasis turėjo tai nunešti ikiteisminį tyrimą atliekantiems teisėsaugininkams.

Dingo ir prokurorė

Kartu su E.T. ir N.P. šią savaitę į Kauno apylinkės teismą, prašant juos suimti, buvo atvežti ir 35-erių metų T.K. bei K.B. ir 33-ejų M.N.

Tačiau, šių, taip pat jau teistų asmenų, įtariamų taip pat reketavus A.B., suimti neleista. Motyvuota tuo, kad nėra tam pagrindų. Motyvai, dėl kurių suimti E.T. ir N.P., – kad būdami laisvėje, jie toliau gali daryti poveikį nukentėjusiajam.

Kokį statusą šiame ikiteisminiame tyrime turi jau minėti advokatai, apie kuriuos kalbama E.T. pareikštame įtarime, neaišku, nes Kauno apygardos prokurorė Rasa Verdnikovienė, išgirdusi, kokia jos kuruojama byla domisi portalas kauno.diena.lt, daugiau telefonu nebeatsiliepia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
cia Lietuva, cia aferystu krastas

Anonimas

Anonimas portretas
Tokius advokatus is kart prie sienos.

Kostia

Kostia portretas
Anekdotas ta tema. Tarp pragaro ir rojaus nugriuvo siena. Vieni kitus kaltina ir siūlo sieną atstatyti. Velniai atvyksta pas angelus ir sako : - Mes čia pasikonsultavome su savo advokatais ir jie pasakė, kad sieną atstyti turite jūs. Angelai pasitarė tarp savęs, kažką pagalvojo ir atsakė velniams : - Kadangi rojuje neturime nei vieno advokato, tad sutinkame atstyti sieną...
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių