Net per atostogas nepraranda budrumo: kriminalistas Tomas užbėgo už akių galimai tragedijai

  • Teksto dydis:

Sakoma, kad būti pareigūnu – ne profesija, o pašaukimas. Tai pastaruoju metu patvirtina ne viena graži istorija, kuomet pareigūnai budrumą išlaiko bei pareigą atlieka ir ne tarnybos valandomis.

Tai istorija apie jauną Kauno pareigūną Tomą, kuris, kaip ir daugelis kriminalistų, mieliau liktų nuošalyje ir nepastebėtas. Jis ieško tų, kurie nuo teisėsaugos slapstosi dėl padarytų nusikaltimų. Pastabumas ir dėmesys detalėms – tai, ko šiems pareigūnams nestinga. Tai, panašu, Tomui pasitarnavo ir visai neseniai turėtų atostogų metu.

Sausio 12-osios vakare, apie 19 val., važiuojant Garliavoje link Kauno, pareigūnas pastebėjo automobilį „Audi A4“.

„Iškart atkreipiau dėmesį, kadangi akivaizdžiai neturėdamas tikslo tuo metu aplenkti ar išvengti kliūties, minėtas automobilis manevravo judrioje gatvėje. Žibintai taip pat nebuvo įjungti, o ir viena padanga, rodos, atrodė visai be oro“, – apie kilusį įtarimą pasakojo Tomas, kuris, priartėjęs prie „Audi A4“ ir įvertinęs vairuojantį asmenį, nedelsiant apie galimai neblaivų vairuotoją pranešė skubios pagalbos telefonu.

Nesuabejojęs savo nuojauta pareigūnas sekė automobilį Garliavos gatvėmis.

„Vairuotojui važiuojant remontuojama gatve bei vis sulėtinant greitį, įvertinęs aplinkybes, šokau iš savo automobilio ir pribėgęs bandžiau užgesinti transporto priemonę“, – tęsė pareigūnas, pasak kurio, vairuotojas dar bandė apsimesti nevairuojantis šios transporto priemonės ir skubiai užvedimo raktelius numetė už savo sėdynės.

Nors suprasti vyrą buvo sunku, bet jis dar prašėsi parvežamas namo.

Nuo vairuotojo sklido aitrus alkoholio kvapas, kalbėti su jį sustabdžiusiu pareigūnu sekėsi sunkiai.

„Nors suprasti vyrą buvo sunku, bet jis dar prašėsi parvežamas namo“, – prisimena Tomas. Atvykę kolegos tik patvirtinimo kriminalisto nuojautą – vairuotojui (gim. 1974 m.) buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,46 prom.

Paklausus Tomo, ar dažnai taip leidžia atostogas, šis tik šypteli, kad tai – pirmas kartas, tačiau nesudvejodamas priduria, kad nesvarbu, ar tarnybos metu, ar laisvalaikio bei atostogų metu – jis ir kolegos pasiruošę užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms ar daromiems pažeidimams.

Per šių metų pirmąjį mėnesį Kauno apskrityje jau pradėta 49 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų, kuriems vairuojant buvo nustatytas vidutinis ar sunkus girtumo laipsnis. Praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu pradėti 46 ikiteisminiai tyrimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagarba Pareigunui!

Pagarba Pareigunui! portretas
Tokie Pareigunai verti didziules pagarbos. Neabejingumas, padorumas, drasa isgelbsti ne viena gyvybe! Linkime sekmes Darbe

Tomas

Tomas portretas
Šaunuolis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių