Neries mįslė įminta: nustatyta, kad joje aptiktas iš gydymo įstaigos negrįžęs Pravieniškių kalinys

  • Teksto dydis:

Paaiškėjo, kad trečiadienio pavakarę Neryje ties Kauno pilimi aptiktas ne vasario pradžioje dingusio 15-mečio vilniečio, apie kurį prisipažino pirmiausiai pagalvoję į šio įvykio vietą skubėję Kauno specialiųjų tarnybų atstovai, kūnas, ir ne sausio viduryje nuo greta esančio P. Vileišio tilto nukritęs 30-metis iš Viduklės (Raseinių r.), kuris taip pat iki šiol nerastas, o Pravieniškėse kalėjęs ir priklausomybių, kurias gydėsi, turėjęs 50-metis vilnietis.

Turbūt dar taip nėra buvę – su velioniu L. B. buvo susiję net du ir Policijos departamento, ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato balandžio 12-osios suvestinių apie išskirtiniausius tos paros įvykius pranešimai.

Jose teigta ir, kad tądien apie 18.30 val. Kaune – Neries upėje rastas nenustatytos tapatybės apie 50 metų vyro kūnas be išorinio smurto žymių, dėl ko pradėtas ikiteisminis tyrimas jo mirties priežasčiai nustatyti. Kaip jau rašyta, apie dešimt metrų nuo kranto plūduriavusį kūną pastebėjo pasivaikščioti atgimstančioje gamtoje išėję žmonės.

Tos pačios paros minėtų tarnybų suvestinėse buvo ir informacija, kad tądien apie 19.29 val. Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui buvo pranešta, kad į Pravieniškių 1-ąjį kalėjimą negrįžo besargybinis nuteistasis, gimęs 1973 m. O šio įvykio aplinkybes aiškinasi Lietuvos kalėjimų tarnyba.

Beje, į šios tarnybos interneto svetainę pranešimas, kad balandžio 12-ąją iš Respublikinio priklausomybių ligų centro negrįžo nuteistasis L. B. , gimęs 1973 m., buvo įkeltas tik balandžio 13-osios ryte. Tačiau šiame pranešime jau buvo ir iškalbingas sakinys: „Su nuteistuoju bandyta susisiekti telefonu, tačiau įrenginys rastas pas kitą nuteistąjį.“

Po to, kai, portalo kauno.diena.lt žiniomis, šiandien iš Neries trečiadienio vakare ištrauktą nežinomojo kūną atpažino L. B. dukra, cituotas sakinys jau įgauna papildomą reikšmę – galbūt tai, kas įvyko, buvo suplanuota iš anksto?

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, įtarimas, kad Neryje rastas vyras ir į Pravieniškių 1-ąjį kalėjimą negrįžęs L. B. yra tas pats asmuo, pirmiausiai kilo šios įkalinimo įstaigos pareigūnams. Šiuo įtarimu su Kauno policija pasidalijęs jų atstovas teigė, kad tokia mintis jam kilo perskaičius žiniasklaidos pranešimą apie radinį Neryje ir peržiūrėjus šio teksto iliustracijas. O po to susisiekta ir su L. B. žmona bei dukra, kuri šiandien atpažino ne kartą teisto tėvo palaikus.

Paskutinis devintasis nuosprendis, kuriuo Vilniaus apylinkės teismas už dviejų beveik 559 eurų vertės bardaskučių vagystę iš vieno sostinės prekybos ir pramogų centro buvo skyręs L. B. vienerių metų laisvės atėmimą, įsiteisėjo pernai lapkričio pradžioje.

Skaitytojo nuotr.

Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai išsiaiškinti, kad L. B. buvo išleistas iš Pravieniškių 1-ojo kalėjimo į minėto Respublikinio priklausomybės ligų centro Kauno filialą Giedraičių gatvėje tos pačios balandžio 12-osios ryte. Ir ne vienas, o su kitais nuteistaisiais. Būtent vienam iš jų, kuris tą pavakarę į Pravieniškes grįžo, L. B. ir perdavė savo mobilųjį telefoną, kurį besargybiniams nuteistiesiems turėti nedraudžiama.

Kodėl L. B. taip padarė arba, kaip šį faktą komentuoja minėtas į Pravieniškes grįžęs nuteistasis, Lietuvos kalėjimų tarnyba komentuoti nelinkusi.

Tiriant L. B. mirties aplinkybes svarbiausiu klausimu liko, kaip jis atsidūrė Neryje. Anot Kauno policijos atstovės, jokio pranešimo, kad tądien kas nors būtų nukritęs nuo kurio nors Kauno tilto per Nerį jie nėra gavę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jupis

Jupis portretas
Ką padarysi neapskaičiavo dozės paike mažai dvi perdaug

Ne Gramatikas

Ne Gramatikas portretas
Kokio ilgumo pirmasis sakinys, tiesiog wow.

PSD vezdu i galva...QR kodas.... vakcina....

PSD vezdu i galva...QR kodas.... vakcina....   portretas
as galvojau kad cia mane viena is po baku ir pensijiniu fondu aferistu grizusi prie gilaus vandens traukia...ant aukstu tiltu lipt noris.... prie aukstos ytampos tinklu prsisiliet ka pasisem nemokamai brangios energijos is musu draugisku elektriku aferistu.... iseinu pasivaikciot ir iskart traukia ant vilniaus elektrickos gelezinkelio begiu prigult....prigulu...pagalvoju ka PSD GPM PVM ir i privatu pensijini fonda inasa sumokejau taip gera...ramu........a pasirodo cia ne mane viena gerove veikia....ir itariu cia aferistai vakcina ne ta isvirkste.......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių