Nepasimokė: sulaikytas jau 22 kartus teistas, Kaune vaistines siaubęs vagis

  • Teksto dydis:

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, po nepavykusio bandymo įvykdyti vagystę, pareigūnams operatyviai pavyko sulaikyti vaistines Kaune plėšusį vagį. Vyras prisipažįsta įvykdęs dar dvi dešimtis vaistinių vagysčių Kaune ir kituose Lietuvos miestuose.

Vakar naktį, apie 00.30 val., išdaužus lango stiklą, buvo įsibrauta į Kaune, Vandžiogalos pl. esančią vaistinę ir pasikėsinta pavogti patalpose esantį seifą, kuriame laikyti grynieji pinigai. Nepavykus atrakinti seifo, iš vaistinės patalpų buvo pasišalinta. Greitos policijos pareigūnų reakcijos dėka, sekant „karštais“ pėdsakais, netrukus buvo sulaikytas vyras, nesėkmingai bandęs įvykdyti nusikalstamą veiką.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis – pastovios gyvenamosios vietos neturintis, neseniai iš įkalinimo įstaigos paleistas 34-erių vyras, praeityje už įvairius nusikaltimus, daugiausia vagystes, teistas net 22 kartus.

Policijos pareigūnai išsiaiškino, kad šis asmuo įvykdė vagystę ir rugsėjo 6-osios vakarą, apie 21.15 val., įsibrovęs į kitą vaistinę Kaune, Veiverių gatvėje. Tą kartą vyras ne tik iš kasos bei seifo pagrobė apie 1,5 tūkst. eurų, bet ir apgadino vaistinės turtą, padarydamas dar apie 1,3 tūkst. eurų turtinę žalą.

Apklausos metu vyras prisipažino ir dėl daugiau analogiškų vagysčių iš Kauno, Vilniaus, Jonavos ir Elektrėnų vaistinių, jo paties teigimu, yra apiplėšęs 20 vaistinių. Kauno kriminalistų duomenimis, šis asmuo nuo liepos mėnesio pradžios iki rugsėjo mėnesio pabaigos įvykdė 16 vaistinių vagysčių. Šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės įtariamajam paskyrimo.

Už šią nusikalstamą veiką vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Psichol.

Psichol. portretas
Neturi kur gyventi,neturi pragyvenimo šaltinio, iš vaistinių vagysčių turtingas nebūsi. Jie,tie taip padaro, kurie neturi kur gyventi ir darbo.Nori sugrįžti atgal i kalėjimą. Žinoma,išlikimo noras .Kalėjimas ne kurortas, tenai negrįžta su norų ir džiaugsmu. Psichologai turbūt suprastų mane ,jeigu pasakyciau, kad tenai žmonės patenka nebūtinai blogi,tiesiog ne tie draugai, kompanijos ir grotos.Jie visi motinų vaikai ,mylėti ,saugoti , gaunasi taip, kad ne visų likimai laimingi.Labai svarbu Jaunystėje, vaikystėje kokie draugai šalia.

skaitytoja

skaitytoja portretas
tai nuostabu, eme ir viska prisipazino, gal ziemos issigando

Zekas \\\\\.../////

Zekas  \\\\\...///// portretas
22 kartus teistas?,iš jo seniai reikėjo muilą išvirti,arkliams mazgoti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių