Neeilinis policijos sujudimas Savanorių prospekte: situacijos kaltininkui gresia ne viena bauda

  • Teksto dydis:

Apie didelį Kauno policijos sujudimą antradienio pavakarę prie Savanorių prospekto „Rimi“, kaip užfiksavo portalo kauno.diena.lt fotografas, pasibaigusį antrankių uždėjimu pusamžiam vyrui, nei Policijos departamento, nei Kauno policijos suvestinėse šiandien nėra nė žodžio. Tačiau ir saugos tarnybos „Eurocash1“ Kauno inkasatorių, vienas iš kurių susijęs su šiuo įvykiu, vadovas, ir Kauno policijos atstovė teigia, kad viskas čia vyko taip, kaip privalėjo, ir niekas lazdos neperlenkė.

„Pagal mūsų taisykles, visi tokie atvejai privalo būti fiksuojami“, – sakė „Eurocash1“ Kauno padalinio inkasatorių vadovas Gintautas Saugūnas, čia pat patikslinęs, kad niekada anksčiau to, kas įvyko antradienio pavakarę vienam jų inkasatoriui atvykus darbo reikalais į „Rimi“, įsikūrusią adresu Savanorių pr. 321, dar nėra buvę.

Tiesa, pašnekovas pripažino, kad, kas ten įvyko iš tikrųjų, jis nežino. Tačiau minėtas pavaldinys jam teigė, kad einant į šią „Rimi“ tarpduryje jo uniformuoto, vilkinčio neperšaunamą liemenę ir turinčio ginklą, nepraleido kažkoks vyriškis. Maža to, prasilenkiant dar stuktelėjo jį į petį.

Apie tai, G. Saugūno žiniomis, Bendrajam pagalbos centrui pranešė pats apsauginis. O atvykus policijai, kuri sureagavo į jo pranešimą, kaip ir priklauso, jis, informavęs pareigūnus, kad jokių pretenzijų tam nepažįstamam vyrui neturi, ir toliau tęsė savo darbą.

„Neturi jokių pretenzijų dėl šio incidento ir mūsų tarnyba. O į jį patekęs apsauginis dirba pas mus jau seniai ir jokių problemų dėl jo iki šiol nėra buvę“, – reziumavo G. Saugūnas.

Kaip jau rašyta, šio įvykio liudytojais tapę kauniečiai, pranešę apie jį portalui kauno.diena.lt, buvo šokiruoti atvykusių policijos pajėgų gausos ir tuo, kad viskas baigėsi vieno žmogelio, kuriam buvo uždėti antrankiai, sulaikymu.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Kauno policijos atstovė šiandien patikslino, kad apie tai, jog minėtame Savanorių prospekto prekybos centre užpultas vyras, teikiantis inkasacijos paslaugas, antradienį – 16.35 val. Bendrajam pagalbos centrui pranešė praeiviu prisistatęs asmuo. O pranešimas apie inkasatoriaus užpuolimą yra priskiriamas aukščiausiai – „A“ kategorijai, todėl į įvykio vietą ir pasiųsti penki, patikslintais duomenimis, policijos automobiliai.

Tačiau atvykus į vietą, gauta informacija nepasitvirtino – išsiaiškinta, kad tarp inkasatoriaus ir neblaivaus asmens, kuriam nustatytas vidutinis – 1,51 prom. girtumas, įvyko žodinis konfliktas. Tačiau šis neblaivus 1967 m. gimęs vyras nevykdė teisėtų policijos reikalavimų. Taip įvertintas jo bandymas pasišalinti iš įvykio vietos. Jis buvo sulaikytas jau Savanorių prospekte.

Dėl to šiam asmeniui surašytas Administracinių nusižengimų protokolas. O už teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Jos dydis priklausys nuo pažeidėjo biografijos. Tiesa, ar jis jau buvo žinomas policijai iki šio incidento, policijos atstovė atsakyti negalėjo. Tačiau ji teigė, kad dar tikslinamos ir paties incidento aplinkybės, sprendžiant ar pradėti administracinę teiseną ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Už necenzūrinius žodžius ar gestus viešosiose vietose, įžeidžiantį kibimą prie žmonių bei kitus tyčinius veiksmus, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, kas Administracinių nusižengimų kodekse traktuojama kaip nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas, taip pat numatyta bauda nuo 30 iki 140 eurų.

Šio policijos sprendimo minėtas asmuo lauks jau laisvėje, nes surašius jam pirmąjį protokolą, jis buvo pareigūnų paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Seip niekada inkasatoriai

Seip niekada inkasatoriai portretas
Neturetu vaiksciot po viena???bet lt viskas pries srove?

Šiaip inkasatoriai yra agresyvus

Šiaip inkasatoriai yra agresyvus portretas
Ir nenorėčiau tikėti,kad žmogelis jam praeitį neleido,o kad inkasatoriai arogantiškai ir naglai pradėjo elgtis tai duodu lanzbergio beretė priš***į. Yra tekę susidurti su tokiu kvailiuku inkasatoriai prie bankomato tai taip pat pradėjo ten išsidirbineti,vaidinti koks jis kietas . Netikiu to inkasatoriaus pezalais alė nei biški

Ankstesniam vatnykui

Ankstesniam vatnykui portretas
Kai tu,šiukšle,daužei seimo langus ir rėkei Putin pomogi kokios valstybės įstatymus vykdei.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių