Neeilinis penktadienio rytas Kaune: nors baisiausia informacija nepasitvirtino, nukentėjusių buvo

  • Teksto dydis:

Paskutinė šios savaitės darbo diena Kaune prasidėjo pagalbos šauksmu iš vieno Kovo 11-osios gatvės penkiaaukščio, esančio prekybos centro „Savas“ prieigose, sukėlusiu ant kojų visas miesto specialiąsias tarnybas.

„Trečiame aukšte sprogo dujinė viryklė – išlėkė langai! Kaimynė ištikta šoko!“ – teigė 8.10 val. telefono numerį 112 surinkęs asmuo.

Ugniagesiai gelbėtojai po tokio pranešimo pasiuntė įvykio vieton sustiprintas pajėgas – tris autocisternas ir autokeltuvą iš dviejų savo komandų. Nurodytu adresu išskubėjo ir policija bei greitosios medikai.

Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovės, atvykus pirmajam jų ekipažui, konstatuota, kad jokių gaisro požymių nėra, kaip ir dujų kvapo. Savo vietoje ir buto, kuriame, kaip teigta, sprogo dujinė viryklė, langai. Bet dar dėl viso pikto pabudėta, kol atvyko dujų avarinė tarnyba, kuri taip pat konstatavo, kad jokio dujų nuotėkio nėra.

Tačiau, pasak Kauno policijos atstovės, dujinė viryklė minėtame bute iš tikrųjų buvo apgadinta. Jo šeimininkė, pasitikusi į įvykio vietą atskubėjusius policininkus, teigė, kad sprogimas įvyko jai begaminant maistą. Nustatyta, kad apie įvykį pranešė šios garbaus amžiaus senolės kaimynas, pas kurį, kaip įtariama, ji bėgo ieškoti pagalbos.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Specialiosioms tarnyboms apsistojus ties versija, kad greičiausiai susidurta su kažkokiu techniškai netvarkingos dujinės viryklės gedimu, beliko suteikti būtinąją pagalbą situacijos įkaite tapusiai jos savininkei. Greitosios medikai konstatavo smarkiai pakilusį šios 87-erių metų moters kraujospūdį. Tačiau ji vykti į gydymo įstaigą atsisakė, todėl senolei buvo suteikta pirmoji pagalba vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Onute

Onute portretas
Už visas patikras reikia sumokėt, o pensininkams pinigėliai riboti.

Anonimas

Anonimas portretas
niekas šiais laikais netikrina daugiabučiuose dujų vamzdynų...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių