Naujieji Kaune prasidėjo pamokančia nelaime: pernai tokių taip pat buvo trys

  • Teksto dydis:

Pirmoji šiais metais darbo diena po ilgo šventinio maratono Kaune neapsiėjo be pamokančių nelaimių. Pernai tokių neatsargaus elgesio su degiais skysčiais atvejų Kauno ugniagesiai gelbėtojai suskaičiavo net tris.

Sausio 2-osios vakare prie vieno V.Krėvės prospekto garažo užsidegė 39-erių metų panevėžiečio, atvykusio Kaunan į svečius pas tėvą, rūbai. Nelaimė įvyko jam pilant benziną į elektros generatorių. Apie tai, kad šio degaus skysčio pateko ir ant jo drabužių, nelaimėlis sužinojo, kai netrukus užsirūkė.

Laimė, kad netoliese buvo tėvas, kuris užsidegusius sūnaus drabužius užgesino. Tačiau, šis spėjo apdegti kaklą ir ranką, dėl ko buvo perduotas į įvykio vietą iškviestiems greitosios medikams.

Apie šį įvykį informuoti ir Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, atsakingi už priešgaisrinę saugą, ir policija, kuri taip pat tikslina šios dar palyginti laimingai pasibaigusios nelaimės aplinkybes.

Pernai Kaune bei pakaunėje, nesilaikydami priešgaisrinio saugumo taisyklių, naudojant degius skysčius, nukentėjo net keturi žmonės.

Vieną gegužės sekmadienį, kuriant šašlykinę prie vieno Žaliakalnyje – J.Mateikos gatvėje esančio dviaukščio medinuko užsidegė taip pat ketvirtą dešimtį bebaigiančios moters džemperis bei kelnės, ant kurių pateko degaus skysčio. Dėl apdegusios kojos bei abiejų rankų ji buvo išvežta į gydymo įstaigą.

Prieš pat Vėlines Užliedžių seniūnijos Giraitės kaime panašiomis aplinkybėmis II ir III laipsnio veido bei plaštakų nudegimus patyrė du vyrai, taip pat bandę degiu skysčiu užkurti šašlykinę.

Vieną praėjusio gruodžio sekmadienį – prieš pat didžiųjų metų švenčių maratoną į Kauno klinikų Nudegimų ir plastinės chirurgijos skyrių dėl I ir II laipsnio nudegimų pateko 43-ejų metų vyras. Jis buvo atvežtas iš Alšėnų seniūnijos Narsiečių kaime esančios pirties, kai bandydamas užkurti jos krosnį degiu skysčiu apdegė nemažą kūno plotą.


Šiame straipsnyje: nelaimėpadegimasugnisgaisras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių