Mįslėmis apaugusi žmogžudystė Šilainiuose: vienas įtariamasis – jau už grotų

  • Teksto dydis:

Žmogžudyste Šilainiuose – viename Baltijos gatvės bute, kuriame aptiktas peiliu subadyto jo savininko lavonas, įtariamas kitas šio mikrorajono gyventojas, anksčiau sietas su organizuotu nusikalstamumu ir teistas už turto prievartavimą.

Jis buvo sulaikytas už savaitės po šio šiurpaus rugpjūčio 12-osios radinio. Savo namuose Šilainiuose. O praėjusį ketvirtadienį ir suimtas dviem mėnesiams, nors savo kaltės nepripažįsta.

Nors žmogžudystė įvykdyta Kaune, prokuroro prašymą suimti 1973 m. gimusį įtariamąjį nagrinėjo Kėdainių teisėjai. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, taip siekta apsidrausti, nes įtariamasis turi giminystės ryšių su Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų darbuotojais. Pirminiais duomenimis, su jų aptarnaujančiu personalu.

Tačiau, anot su šiuo ikiteisminiu tyrimu susijusių pareigūnų, ne tai buvo priežastis, kodėl nebuvo pranešta nei apie įtariamojo sulaikymą, nei apie teismo leidimą jį suimti. Tiesiog dar tebevyksta intensyvus šio nusikaltimo tyrimas.

Kaip jau rašyta, nužudyto 1970 m. gimusio Baltijos gatvės gyventojo lavonas buvo aptiktas jo buto koridoriuje. Tai buvo buvusios velionio sugyventinės, kuriai paskambino jau kelias paras su nužudytuoju negalėję susisiekti jo artimieji, radinys.

Nužudytasis ir įtariamasis buvo pažįstami.

Teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad nužudytasis patyrė 70 trauminių poveikių. Vien dūrių peiliu į nugarą, kaklą, krūtinę bei pilvą nustatyta virš 50.

Paaiškėjo, kad velionis buvo teistas, kaip ir įtariamasis. Pastarasis – šešis kartus, bet jo teistumai jau išnykę. Paties įtariamojo teigimu, jis buvo teistas už turto prievartavimą.

Pastaruoju metu įtariamasis, kaip ir velionis, niekur nedirbo. Yra pagrindo įtarti, kad įtariamasis nėra iš viso gyvenime oficialiai dirbęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių