Mirė vienas iš garsiosios bylos kaltinamųjų: iš keturių apšaudžiusiųjų Daktarų pilį liko tik vienas

Kauno apygardos teismas, dar neatvertęs garsiosios „Kamuolinių“ nusikalstamo susivienijimo bylos, ką nesėkmingai bando padaryti jau tris mėnesius, vieno iš 27 kaltinamųjų šioje byloje atžvilgiu jau ją nutraukė. Priežastis – neeilinė.

Ši byla nutraukta Edgaro Tomkevičiaus, anksčiau turėjusio Kondroto pavardę, kaltinto dalyvavus ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje, neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų ir jų kontrabanda bei viešosios tvarkos pažeidimu, atžvilgiu, nes, remiantis teismui pateiktais dokumentais, jis sausio 5-ąją mirė.

44-erių E. Tomkevičiaus mirtį gaubia paslaptis.

Anot šio sunkiai girgždančio teismo proceso dalyvių, šis „Kamuolinių“ atstovas, dėl savo fizinių duomenų tarp sėbrų turėjęs Holivudo pravardę, spėjo sudalyvauti tik dviejuose nepavykusiuose bandymuose atversti šią bylą. Į trečiąjį jau neatvyko dėl ligos – teismas buvo informuotas, kad jis pateko į ligoninę. O nepasirodžius jam ir ketvirtame posėdyje, šį kartą jau nežinant to priežasčių, priimta nutartis į kitą posėdį jį jau atvesdinti.

Remiantis teismui pateiktais dokumentais, už poros dienų po minėto eilinį kartą atidėto posėdžio E. Tomkevičius mirė.

Jo mirtį lydėjo ne tik sutuoktinės blaškymasis, ar tęsti šios bylos nagrinėjimą, siekiant reabilituoti velionį, nes šis neigė jam pareikštus kaltinimus, ar sutikti su tuo, kad teismas, jam mirus, bylą jo atžvilgiu nutrauks. Prašymą tęsti bylos nagrinėjimą esant tokioms aplinkybėms nuo jo atsiėmimo skyrė trys dienos.

Galiausiai viskas baigėsi tuo, kad kito teisiamojo advokatas paprašė teismo grąžinti prokurorui kaltinamąjį aktą, kad šis jį perrašytų. Ir tai tapo dar viena priežastimi ir vėl atidėti posėdį, taip ir nepagarsinus kaltinamojo akto.

Kauno apygardos teismas savo sprendimo dėl minėto advokato prašymo dar nėra paskelbęs.

Tačiau paskutinėmis 2022-ųjų dienomis Kauno apygardos teismas atmetė E. Tomkevičiaus skundą dėl pernai rugsėjį Kauno apylinkės teismo jam paskelbto nuosprendžio, kuriuo jis buvo pasiųstas už grotų trims metams ir aštuoniems mėnesiams už visą krūvą vagysčių ir svetimo turto sunaikinimų.

Yra linkusiųjų manyti, kad šis Kauno apygardos teismo sprendimas galėjo įtakoti tai, kas galiausiai nutiko E. Tomkevičiui. Nors po šios nutarties įsiteisėjęs Kauno apylinkės teismo nuosprendis jam taip ir nepradėtas vykdyti.

Pagal „Kamuolinių“ nusikalstamo susivienijimo byloje E. Tomkevičiui pareikštus kaltinimus jam grėsė ilgi metai už grotų.

Tiesa, mažiausiai grėsė už garsiausiai nuskambėjusį nusikaltimą, kuriuo jis kaltintas, – privačios Henriko Daktaro šeimos valdos Užliedžiuose apšaudymą 2008-ųjų gruodžio 17-osios naktį, įmetant ir granatą.

Per šį išpuolį niekas iš buvusiųjų namuose šios šeimos narių nenukentėjo, o paties H. Daktaro, kaip įtariama, jau nebuvo ir Lietuvoje, nes jis jau buvo pradėjęs slapstytis nuo jo ieškančios teisėsaugos.

Visgi yra pagrindo įtarti, kad nukentėjusiųjų dėl šio išpuolio vėliau atsirado.

Teisėsaugininkai nustatė, kad jį įvykdė keturi asmenys – vienas iš tuometinių „Kamuolinių“ nusikalstamo susivienijimo vadovų Tomas Mickevičius, pravarde Varlė, Edgaras Kalasūnas, E. Tomkevičius ir Ričardas Baika, šiuo metu atliekantis bausmę už plačiai nuskambėjusį su „Agurkiniais“ sieto Deimanto Bugavičiaus nužudymą kartu su samdomais žudikais iš Estijos.

Po E. Tomkevičiaus mirties iš šios ketveriukės dėl minėto išpuolio Užliedžiuose bus teisiamas tik R. Baika.

T. Mickevičius 2009-ųjų gegužę dingo be žinios – manoma, kad jo jau nebėra tarp gyvųjų. O E. Kalasūnui pavyko pasislėpti nuo teisėsaugos ir jis šiuo metu yra ieškomas.

H. Daktaro sutuoktinė yra pareiškusi dėl išpuolio prieš jos šeimos valdą ir ieškinį, kurio atsakovu dabar „Kamuolinių“ nusikalstamo susivienijimo byloje liko tik R. Baika.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bubū

Bubū portretas
Valdžia ir ira dydžiausi vagiai .

Mūmų

Mūmų portretas
O valdžia ar ne banditai , o gal ji kitiems banditams tarnauja ? Ar ekonomikos samoningas bloginimas nėra nusikaltimas .?

Kaunas valdo !

Kaunas    valdo ! portretas
Kaunas valdo !
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių