Merginai nelaimėje padėję pareigūnai: mes pagalbininkai, ne baudėjai

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Lietuvos policija sulaukė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnams skirtos padėkos.

Jame mergina paaiškino bei papasakojo vieną istoriją (kalba netaisyta):

„Laba diena. Labai noriu pasidžiaugti dviejų pareigūnų darbu. Istorija tokia: miestas – Kaunas, vakare (2018 02 20) niekaip negalėjau užkurti automobilio ir grįžti namo, pasimetus laksčiau aplink mašiną, darinėjau kapotą, matyt tą pastebėjo pro šalį važiuojantis policijos ekipažas. Pasidomėjo, kas man nutiko, nuramino ir pasiūlė pagalbą. Labai džiaugiuosi, kad tokie geri žmonės dirba policijoje, užsirašiau ir pavardes berods vyresnis pareigūnas vardu Osvaldas Gudėnas, o jaunesnis Mantas Černiauskas. Jei gerai vakar supratau jie iš Dainavos komisariato. Labai tikiuosi, kad ši žinutė pasieks jų viršininkus ir jie bus įvertinti. Ačiū“.

Merginai nelaimėję padėję pareigūnai šio įvykio nesureikšmina. Mantas Černiauskas, mažiau nei metus dirbantis Kauno apskrities policijoje, prisiminęs šį įvykį atsakė, jog tai yra tiesiog pareigūnų darbas. „Besibaigiant tarnybai, važiuodami K. Baršausko gatve, pamatėm, jog pakelėje mergina aplink automobilį pasimetusi stoviniuoja, matom, jog reikia pagalbos, tai ir padėjom. Iš pradžių bandėm užvesti automobilį, tačiau nepavyko, todėl liko vienintelis variantas. Prikabinę prie savo tarnybinio automobilio merginos sugedusį automobilį, saugiai partempėme jį iki pat namų. Geriausia padėka, tai sulaukti nuoširdžios žmogaus šypsenos. Kai tik atsiranda proga visuomet stengiamės pagelbėti. Pirmiausia, mes esam pagalbininkai, o ne baudėjai“, - kalbėjo pareigūnas.

Osvaldas Gudėnas, Kauno apskrities policijoje dirbantis daugiau nei 32 metus, pabrėžia, kad būtent galimybė padėti žmogui labiausiai motyvuoja kasdien keliauti į tarnybą: „Kad ir kokia sunki diena būtų buvus, grįžęs po tarnybos vis tiek pasidžiaugi, kad kažkam padėjai“.

Pareigūnai taip pat teigia, kad tokios situacijos, kuomet reikia tempi ar pagelbėti dėl sugedusio automobilio nėra dažnai nepasitaikančios, tačiau prisimena atvejį kuomet automobilį reikėjo tiesiog stumti daugiau nei pusę kilometro metro, kad šis užsikurtų. Tuomet į pagalbą aktyviai prisijungė ir netoliese buvę gyventojai.

Kauno apskrities pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už neabejingumą, teikiamą informaciją bei bei primena, kad jie tarnybos metu siekia ginti, saugoti, padėti, todėl gyventojus ragina visuomet pastebėjus atvejus, kuomet reikalinga pareigūnų pagalba, pranešti bendruoju pagalbos 112.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zenonas Priekuliškis

Zenonas Priekuliškis portretas
Ar gauna policijos šefas Darius Žukauskas atkatus nuo narkotikų verslo atstovų, kaip tarpusavyje dalijasi su savo kolegomis, ar kolegos su juo?

Anonimas

Anonimas portretas
O kiek vaikinams padedate mesliai

Nu pliusas

Nu pliusas portretas
Tipo pliusiukas, bet tai šaukštas medaus nepasaldins bačkos deguto. Sveikinu, stenkitės, nepraeis nei 26 metai, ir būsit pagarboje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių