Mažamečio sužalojimas pakaunėje apnuogino šokiruojančią realybę ir užminė skandalingų mįslių

Kauno apylinkės teismas leido suimti Lietuvos įstatymų leidžiamam pirminiam maksimaliam trijų mėnesių terminui asmenį, prisistatantį Ukrainos piliečiu, kuris savaitgalį viename Zapyškio seniūnijos kaime, neblaivus vairuodamas automobilį, sužalojo dviračiu važiavusį dvylikametį. Tokio drąstiško žingsnio imtasi, nes neaišku, kaip patirtas sužalojimas atsilieps šio mažamečio, po įvykio patekusio į reanimacijos specialistų globą, sveikatai, ir gana neaiški įtariamojo jo sužalojimu, kuris neturi ir niekada neturėjo leidimo gyventi Lietuvoje, asmenybė.

Ši nelaimė įvyko šeštadienio vakare.

Pasak paskui sužalotąjį taip pat dviračiu važiavusio jo draugo, automobilis išniro prieš juos priešpriešiais ir netrukus jau buvo jų eismo juostoje. Jo kliudytas pirmasis dviratininkas akimirksniu atsidūrė ant šio „Opel Omega“ variklio dangčio, išdauždamas priekinį stiklą.

Automobilio, sužalojusio dvylikmetį, vairuotojas pateikė policijai tik Olandijoje išduotą asmens tapatybės kortelę Ukrainos piliečio vardu. Automobilio vairavimo teisių šis 27-erių metų rusakalbis neturėjo ir prisipažino, kad niekada jų neturėjo.

Maža to: jis pripūtė į alkoholio matuoklį pirmuoju bandymu – 1,39 promiles, antruoju – jau 1,49, kas dar yra lengvas girtumo laipsnis. Neblaivus buvo ir „Opel Omega“ vairuotojo keleivis – kaip paaiškėjo, Moldavijos pilietis.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Įtariamasis vaiko sužalojimu teigė, kad tik prieš porą savaičių atvyko į Lietuvą maršrutiniu autobusu su nėščia sutuoktine, dukra bei mama. Prieš tai kelias dienas buvo Olandijoje, kurios pareigūnai esą atėmė iš jo pasą ir įteikė minėtą užsienio tapatybės kortelę. Atskleisti, kodėl, jis nebuvo linkęs.

Įtariamasis pasakojo, kad pirmoji jo stotelė Lietuvoje buvo Palanga, kur jį pasitiko jau minėtas pusbrolis, turintis Moldavijos pilietybę. O dabar jis išsinuomojo namą šiame kaime. Be to, prieš kelias dienas jo sutuoktinė vienoje iš Kauno ligoninių pagimdė sūnų.

Įtariamasis neneigė, kad prieš šį eismo įvykį gėrė su pusbroliu alų. Begeriant pritrūko cigarečių, kurių, nepaisant girtumo, važiavo į artimiausią degalinę. O grįžtant iš šios, ne per toliausiai dabartinių jo namų – kelio posūkyje kylant į kalną ir įvyko šis eismo įvykis.

Automobilį „Opel Omega“, kuriuo padarytas nusikaltimas, įtariamasis teigė nusipirkęs pagal skelbimą už 500 eurų Palangoje, nors ir prisipažino, kad niekada neturėjo teisės vairuoti transporto priemonę.

Neturi, kaip paaiškėjo, šis asmuo ir leidimo gyventi Lietuvoje. Jau nekalbant apie tai, kad neaišku, koks tokios gausios jo šeimos pragyvenimo šaltinis.

Esant tokioms aplinkybėms tą patį šeštadienio vakarą šis asmuo atsidūrė Kauno policijos areštinėje, o pirmadienį kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl jo suėmimo trims mėnesiams.

Šį prašymą nagrinėjusi teisėja Audronė Levinskienė jį tenkino pilnai. O po tokio jos sprendimo, kurį dar galima apskųsti, suimtojo sutuoktinė nusamdė jam privatų advokatą vietoj skirto Lietuvos valstybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastaba

Pastaba portretas
Reikia perduoti šias padugnes Kijevo nacių režimui, tegul eina kariauti už Banderą.

tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

tadas ukrainos laikrascio zurnalistui portretas
na, ir kurgi evelina gudzinskaite?

Onė

Onė  portretas
Na prisileis visokių degradų ,dar ne to sulauksim,taip bus kad net išeit į gatvę neis.su tokia politika Lietuvoje neliks lietuvių.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių