Laukuose užsidegė kombainas: ugniagesiams teko gelbėti ir ūkininko gyvybę

  • Teksto dydis:

Trečiadienio pavakarę ugniagesiai sulaukė pranešimo, kad Kauno rajone, Batniavos seniūnijoje, Virbaliūnų kaime, laukuose dega kombainas.

Pranešimas gautas 17.03 val. Į gaisrą atvykus Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ugniagesiams, kombainą jau buvo apgesinę Kauno rajono priešgaisrinės saugos tarnybos Kulautuvos ugniagesiai, tačiau ugnis netrukus vėl įsiplieskė.

Pasak Kauno PGV 1-osios komandos pamainos vado Egidijaus Vainausko, žmogus, dirbęs  kombainu, vaikštinėjo šalia, bendravo. „Jis sakė eisiąs namo pasiimti traktoriaus, kad galėtų partempti kombainą. Staiga pamačiau, kad eidamas jis nugriuvo. Bėgdamas prie jo dar paskambinau į Bendrąjį pagalbos centrą ir iškviečiau pagalbą. Kartu su ugniagesiais puolėme jo gaivinti. Vienas ugniagesys pūtė orą, kitas laikė galvą, o aš dariau širdies masažą. Gaivinome maždaug pusvalandį, kol atvyko antra greitoji – reanimobilis. Žmogus atsigavo, jis buvo išvežtas į ligoninę“, – pasakojo E. Vainauskas. 

Gelbėjant žmogaus gyvybę pamainos vadui talkino vyr. ugniagesys gelbėtojas Raimundas Petkevičius ir ugniagesiai gelbėtojai Justas Laurušonis bei Klaidas Chadakauskas.

Vienas ugniagesys pūtė orą, kitas laikė galvą, o aš dariau širdies masažą. Gaivinome maždaug pusvalandį.

Vandenį į gaisravietę ugniagesiams teko vežioti 2 km iš Kulautuvos miestelyje esančio gaisrinio hidranto. Gaisro metu sudegė kombaino „Vector 420“ variklio skyrius ir galinė dalis.

Pasak pamainos vado, kombainų gaisrus jiems tenka gesinti dažnai. „Juos nėra sudėtinga užgesinti, jeigu neužsidega ražiena, – sakė E. Vainauskas. – Buvo toks atvejis, kai nuo kombaino užsidegė 8 ha laukų, kurių viduryje dar buvo gyvenamųjų namų. Tuomet liepsnojo viskas aplinkui, net ir pakelės. Bėgom paskui vėją ir stengėmės užkirsti kelią liepsnoms. Laimei, gyvenamuosius namus pavyko išsaugoti. Blogiausia, kai tokie gaisrai kyla vietose, kur sudėtinga privažiuoti, nėra vandens ir tenka jį vežioti.“

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet javapjūtės metu liepsnojo 30 kombainų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ugniagesiai saunuoliai.

kombainas

kombainas portretas
ruskas slamstas max,30t vertes

Pofig

Pofig portretas
Tie gaisrininkai o rusų mokyklas išlaikot tai normalu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių