Kultūros paveldo remontas baigėsi baisia tragedija

  • Teksto dydis:

Savaitgalį keičiant langus viename iš Kęstučio gatvėje esančio buvusio carinės tvirtovės administracijos komplekso pastate, įvyko tragedija. Iš antro aukšto iškrito ir užsimušė 40-metis darbininkas.

Minėtas Kęstučio gatvės 25-asis namas šiandien turi ne vieną savininką. Toje jo dalyje, kurioje įvyko tragedija, jau apie porą mėnesių vyksta remontas.

Ne pirma diena keičiami ir langai. Pirminiais duomenimis, šeštadienį šiuos darbus atliko šios pastato dalies administratoriaus nusamdyti du darbininkai.

Pranešimas apie tragediją užregistruotas prieš pat vidurdienį. Kaip ji įvyko, pirminiais duomenimis, niekas nematė. Žuvusiojo kolega teigia buvęs tuo metu kitoje patalpoje. Ir išgirdęs kažkokį neįprastą trinktelėjimą. Nuskubėjęs jo pusėn – į patalpą, kurioje dirbo kolega, nieko šioje neradęs. Dirstelėjus per langą, šis gulėjo apačioje.

Nors, pirminiais duomenimis, įkyriai lijo ne tik tragedijos metu, bet ir likusią savaitgalio dalį, pirmadienį apie ją bylojo prie pastato tebeesantys kraujo pėdsakai. Tačiau antrojo aukšto patalpos, kurioje įvyko tragedija, buvo be gyvybės ženklų.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mirties priežasties nustatymo. Jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros skyrius, narpliojantis labai sunkius nusikaltimus. Tyrimai dėl mirties priežasties nustatymo jam patikimi, kai būna neaiškios įvairių įtarimų keliančios aplinkybės.

Kol kas nėra ir būtino tokiais atvejais tyrimo, ar velionis savo žūties valandą buvo blaivus, rezultatų.

Policijos duomenimis, jis buvo deklaravęs savo gyvenamąją vietą ne Kauno apskrityje.

Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyrius sužinojo apie tragediją tik iš žiniasklaidos. Anot jo vedėjo Ado Baliukevičiaus, ne visai atvejais apie tai privaloma jiems pranešti.

Kauno darbo inspektoriai pirmadienį patys bandė aiškintis šios tragedijos aplinkybes. Jeigu pasitvirtins pirminiai duomenys, kad žuvusysis, kaip ir kolega, dirbo pagal individualios veiklos pažymą, Darbo inspekcija savąjį tyrimą ketina nutraukti, nes tai nėra darbiniai santykiai.

Prisiskambinti žuvusiojo kolegai darbo inspektoriams kol kas nepavyko.

Atsisakė kalbėti apie šią tragediją su portalu kauno.diena.lt ir bendrovės, kuriai priklauso pastato dalis, kurioje keičiami langai, direktorius. Ši bendrovė reklamuojasi prekiaujanti ekskavatorių ir kitos statybinės technikos dalimis bei priedais.

Pastatas, kuriame įvyko tragedija, kaip ir visas greta esantis buvusios carinės tvirtovės administracijos kompleksas, statytas XIX a. pabaigoje ir yra įtrauktas į Kultūros vertybių registrą. Anot šiame komplekse įsikūrusių įstaigų darbuotojų, praeities šleifas linkęs priminti apie save – pastatuose kartkartėmis vaidenasi.

Vilmanto Raupelio nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne darbiniai santykiai???

Ne darbiniai santykiai??? portretas
Kas čia per idiotiški įstatymai? Žmogus dirbo, mokėjo mokesčius ir staiga ne darbiniai santykiai. Ir nieko netirs. Juokauja?

Nors tiek

Nors tiek portretas
Laimei, kad vargšas jau ten nebegulėjo. "Kauno dienos" žurnaliūgos būtų stambiu planu galvą nufotkinę.

...

... portretas
Žinant kad Krabo žmonikė tik nuo laiptų nusivertusi nusibaigė, tai... matyt, tokios Krabastano tradicijos. :/
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių