Kūdikį auginančios moters košmaras: po išsiskyrimo – vaiko tėvo grasinimai susidoroti

Kaunietė Ugnė pastarosiomis dienomis pasakoja išgyvenanti tikrą siaubą. Pasak moters, buvęs jos sugyventinis ne tik kasdien ją persekioja, grasina, bet ir esą ne kartą ėmėsi realių veiksmų. Kaunietė baiminasi dėl savo saugumo ir gyvybės.

Grasinimai nužudyti

Kaip portalui kauno.diena.lt kalbėjo Ugnė D., konfliktai su buvusiu sugyventiniu prasidėjo nuo praėjusių metų lapkričio, kai ši, neapsikentusi nuolatinio girtavimo, nusprendė su policijos pagalba jį iškeldinti iš savo namų. Nuo tada, pasak kaunietės, ir tęsiasi kasdienis terorizavimas, kuris vasarą gerokai suaktyvėjo.

"Buvęs sugyventinis negali man atleisti už tai, kad rudenį nusprendžiau nutraukti santykius. Negalėjau pakęsti to, kad jis kone kasdien būdavo neblaivus, o namuose augo mažas mudviejų kūdikis. Kai tą kartą iškviečiau policiją, netrukus prasidėjo ir kiti jo išpuoliai, iš pradžių pasikartodavę protarpiais, tačiau vasarą vykstantys kasdien", – pasakojo Ugnė.

Anot pašnekovės, buvęs gyvenimo draugas rašo jai trumpąsias žinutes, skambina iš skirtingų telefono numerių ir šnopuoja į ragelį, juokiasi arba grasina nužudyti. Pasak jos, yra kitokių kenkėjiško minėto vyro elgesio padarinių: subraižyti moters artimųjų ir bičiulių automobiliai, sugadinti transporto priemonių ratai, galiausiai pavogtas asmeninis Ugnės automobilis.

Buvęs sugyventinis negali man atleisti už tai, kad rudenį nusprendžiau nutraukti santykius.

Patarė kaupti informaciją

Kaip jau minėta, pirmą kartą į pareigūnus pašnekovė kreipėsi praėjusių metų lapkričio 1 d., prašydama iškraustyti buvusį sugyventinį iš jos namų. Tačiau, nors buvusiam gyvenimo draugui buvo pareikšti kaltinimai smurtu, kaip sakė kaunietė, šis ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas dėl įrodymų trūkumo.

"Tyrėja patarė man rinkti įvairaus pobūdžio medžiagą – fotografuoti, įrašinėti pokalbius, saugoti atsiųstas trumpąsias žinutes. Ir tada, kai turėsiu įrodymų, kreiptis į teisėsaugą. Liepos mėnesio viduryje į Dainavos policijos komisariato duris ėmiau belstis vėl, o čia lankiausi ir rugpjūčio pradžioje, nes buvusio sugyventinio grasinimai taip ir nesibaigė", – detalizavo moteris.

Pavogė automobilį

Rugpjūčio pradžioje kaunietė sakė pareigūnams pateikusi pranešimą dėl asmeninio jos automobilio vagystės. Buvęs gyvenimo draugas, esą turėdamas atsarginį transporto priemonės raktelį, kurį ne kartą prašytas atsisakė grąžinti, automobilį pavogė.

"Tądien viską stebėjau stovėdama prie buto lango, o mano bičiulė įvykius sekė žvelgdama pro laiptinės langą ir matė, kaip buvęs sugyventinis įsėdo į mano automobilį ir nuvažiavo. Transporto priemonę pareigūnai naktį surado prie jo namų", – aplinkybes prisiminė pašnekovė.

Kaip pasakoja kaunietė, po šio įvykio minėtas vyras areštinėje praleido dvi paras, tačiau paskui buvo išleistas į laisvę. Maždaug savaitę nuo automobilio vagystės buvęs gyvenimo draugas išliko ramus. Deja, persekiojimas ir grasinimai netrukus vėl atsinaujino – esą pradėta terorizuoti ne tik ji, bet ir artimieji bei bičiuliai.

Namo – su policija

Ugnės teigimu, buvusio draugo išpuoliai tęsiasi iki šiol. Vyras esą nuolat stebi situaciją sėdėdamas automobilyje, kieme, po moters namo langais, nes niekur nedirba. Skambina telefonu, beldžiasi į duris ir grasina su ja susidoroti mažo vaiko akivaizdoje. Tokie veiksmai varo kaunietę į neviltį ir kelia baimę dėl asmeninio saugumo. Todėl ji teigė visomis išgalėmis sieksianti, kad buvęs gyvenimo draugas būtų sulaikytas.

"Kartą jis rašė trumpąsias žinutes, sakė, kad laukia prie namų ir mane užmuš. Tuomet iškviečiau policiją, kad pareigūnai palydėtų mane į namus. Buvau palydėta. O vėliau tą pačią naktį buvęs gyvenimo draugas neblaivus bandė laužtis į mano namus. Policija jį sulaikė, bet po kelių valandų išleido iš areštinės", – teigė kaunietė.

Bandė susitarti taikiai

Ugnė tikina su buvusiu gyvenimo draugu mėginusi susitarti taikiai – siūlė lydėti jį pas specialistus dėl pernelyg dažno girtavimo. Jei jis bus blaivus, pažadėjo netgi susitikti dalyvaujant vaikui. Tačiau esą buvęs sugyventinis išsiblaivyti nepanoro.

"Tą dieną buvęs gyvenimo draugas man paskambino ir pasakė, kad atvežčiau vaiką, nes žadėjau, o kai pasakiau, kad neatvešiu, nes jis neblaivus, pagrasino mane nužudyti, nes jis esą neturi ko prarasti. Teigė, kad įvykdęs nusikaltimą iš įkalinimo įstaigos po tam tikro laiko išeis, o štai aš iš kapų neatsikelsiu", – atviravo pašnekovė.

Portalo žurnalistams mėginant su buvusiu moters sugyventiniu susisiekti telefonu, nurodytu numeriu atsiliepęs asmuo, paklausus jo vardo ir pavardės, pasakė esantis kitas žmogus. Vėliau bandant dar kartą patikrinti pastarąjį faktą, telefonas buvo išjungtas.

Keturi ikiteisminiai tyrimai

Kaip teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė, šiuo metu Kauno pareigūnai atlieka keturis ikiteisminius tyrimus, susijusius su kaunietės Ugnės atveju.

Pasak jos, 37 metų vyrui pareikšti įtarimai dėl vagystės ir grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą, ar žmogaus terorizavimo. Šiuo metu atliekami tolimesni ikiteisminių tyrimų procesiniai veiksmai.

Teigė, kad įvykdęs nusikaltimą iš įkalinimo įstaigos po tam tikro laiko išeis, o štai aš iš kapų neatsikelsiu.

"Įtariamajam paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas nesilankyti ir nebendrauti su nukentėjusiąja. Jam gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų", – paaiškino J.Kazragytė.

Pašnekovė priminė, kad visais atvejais, kilus bet kokiai galimai grėsmei ar pavojui, asmuo turi kreiptis skubios pagalbos telefonu 112. Tuomet gavę pranešimą policijos pareigūnai nedelsiant į jį sureaguos ir atvyks.

Taip pat privalu informuoti policijos pareigūnus apie atvejus, kai pažeidžiamos kardomosios priemonės. "Kai, asmeniui nurodžius nesiartinti prie nukentėjusiosios, jis šį įpareigojimą pažeidžia, apie tai policijos pareigūnai nedelsiant informuoja tyrimą organizuojantį ir jam vadovaujantį prokurorą, kuris priima sprendimus dėl griežtesnės kardomosios priemonės skyrimo", – pridūrė Kauno apskrities atstovė.


Šiame straipsnyje: kaunietės košmarasgrasinimaibuvusio sugyventinio terorizavimassmurtassmurtas prieš moterįpagalbos tel

NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedelis

Diedelis portretas
Matomai gera kalė barakūda, kitaip nesuprantu ko nervintis.

o

o portretas
kur prokurorai ziuri pro savo kreivus langus iseina kad ir tiesa kreiva juk vien uz tuos grasinimus galima pasodint nelaukiant nelaimes arba i pschiatrine juk sovietmeciu taip ir buvo tai kas neleidzia to daryt kai kuriuos tikrai blogus nostalginius paprocius kartojame o sis givybiskai reikalingas moters apsaugai o kai ivyks nelaime visi nusimuilins nuo atsakomybes tai kas cia per /valdzia?.... tai gal vsd susirupins siu instanciju veikla ar jam svarbiau ?? /rusai puola/?........

to o

to o portretas
Durnius visur, visada yra tik durnius...ko komentuoji, jei nesupranti.....
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių