Kauno ugniagesiai gelbėtojai vos spėjo suktis: tiek kuriozų galima pribudėti tik per pilnatį

  • Teksto dydis:

Peržiūrėjus praėjusios paros Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestines apie užregistruotus iškvietimus, sunku suprasti, su kuo ugniagesiai gelbėtojai tądien galynėjosi – su ugnimi ar pilnatimi?

Iš ketvirtadienio kuriozų, kuriuos jiems teko įveikti, bei rebusų, kuriuos teko spręsti, gausos atrinkome vos kelis.

Pavyzdžiui, buvo pranešta, kad prie stogo iš kamino rūksta dūmai. Skambinęs asmuo baiminosi, kad neužsidegtų namas. Jis teigė, kad abu su tėvu yra neįgalūs ir negali išeiti laukan. Nurodytu adresu išskubėję ugniagesiai gelbėtojai jokių gaisro požymių nerado. Nurodytame name net nebuvo kūrenama krosnis. Namo savininkas pageidavo, kad ugniagesiai sutvarkytų netvarkingą kaminą, dėl kurio tikimybė ateityje kilti gaisrui. Ugniagesiai gelbėtojai įrengė šiame name dūmų detektorių.

19.41 val. paskambinęs vyriškis teigė, kad jo brolio, kuriam – 83-eji, kambaryje R.Kalantos gatvėje jau kelias dienas nuvirtusi spinta, dėl ko negalima atidaryti patalpos durų. Nuvykus į įvykio vietą, ten rasta ir policija. Šios nurodymu, medinės durys buvo išlaužtos. Viduje rastas tarp lovos ir spintelės gulėjęs sąmoningas senolis. Po medikų apžiūros jis nuneštas iki greitosios automobilio ir į šį įkeltas.

Jau prasidėjus penktadieniui – 01.04 val. užregistruotas anglakalbio pranešimas, kad viename Kauno technologijos universiteto bendrabutyje, esančiame Gričiupio gatvėje, iš bendro naudojimo virtuvės, užsikirtus jos durims, negali išeiti studentai. Durų nepavyksta atrakinti nei iš vidaus, nei iš išorės. Bendrabučio budėtoja liepė situacijos įkaitams laukti iki 8 val. ryto, kol atvyks meistras. Nuvykus į nurodytą bendrabutį, studentai tikrai negalėjo išeiti iš virtuvės, sugedus jos durų užraktui. Tačiau apsaugos darbuotojas ugniagesiams gelbėtojams laužti durų neleido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių