Kauno rajone apiplėšta įmonė: už vertingą informaciją žada 5 tūkst. eurų atlygį

Bendrovės „Skandinavijos kelias“ vadovas pasidalijo žinia apie įvykdytą vagystę. Pasak jo, vagys iš įmonės patalpų pasisavino daugiau kaip 90 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Liudininkams, kurių suteikta informacija padės nustatyti nusikaltėlius, vadovas žada 5 tūkst. eurų atlygį. Dėl vagystės pareigūnai pradėjo tyrimą.

Detales apie pastarąjį įvykį bendrovės vadovas Tomas Mickus paskelbė socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Domeikava“. Čia rašoma, kad įmonė „Skandinavijos kelias“, esanti Kauno rajone, Domeikavoje, Ražių kaime, buvo apiplėšta naktį iš antradienio į trečiadienį.

„Vagys pasirodė apie 23.35 val. Mindaugo gatvėje. Pakalnės gatve važiavo 23.33 val., o Vandžiogalos gatve – 23.20-23.30 val. Gal kažkas matėte ar prasilenkėte su įtartinu automobiliu, kuris, lyg – minivenas. Už naudingą informaciją, padėjusią nustatyti nusikaltėlius, garantuojame 5 tūkst. eurų atlygį, nes nuostolis siekia beveik 100 tūkst. eurų. Konfidencialumą garantuojame. Prašau pranešti 112 arba +37066123456“, – rašoma socialiniame tinkle.

Mėtėsi pora butelių – greičiausiai, nusikaltėliai atsinešė pigaus brendžio ir apliejo dokumentus, kad neliktų pirštų antspaudų.

Portalo žurnalistams susisiekus su T. Mickumi, jis pasakojo, kad birželio 16-osios rytą įmonės darbuotojai rado suverstas patalpas ir pasigedo pinigų. Manoma, kad ilgapirščiai į vidų pateko pro stogą. „Kai komercijos vadovė iškvietė pareigūnus, jiems atvykus iš karto informavo, kad pavogta 15-20 tūkst. eurų, nes į darbą atėjęs pirmas darbuotojas pamatė seifą, o seife buvo 15,460 eurų. Pas mano žmoną, kuri irgi dirba įmonėje, stalčiuje buvo daugiau nei 4 tūkst. eurų“, – detalizavo jis.

Tačiau esą bendrovėje yra dar vienas kabinetas, kuriame grįžę krovinius ir siuntas užsienyje išvežioję darbuotojai palieka dokumentus ir grynuosius. Trečiadienio rytą jis esą taip pat buvo suverstas ir pasigesta dar daugiau pinigų.

„Per savaitę važiuoja apie 20 automobilių į Švediją, Suomiją, Daniją, Norvegiją. Daugiau dirbame su privačiais klientais. Didelę dalį pinigų klientai duoda grynaisiais, kad parvežtumėme, pavyzdžiui, jų artimiesiems – mes teikiame ir tokias paslaugas. Todėl tarp tų pinigų buvo ir ne mūsų pinigų. Ant vieno stalo buvo apie tūkstantį eurų metaliniais pinigais, kuriuos rinkome kavai, arbatai – nelikę net ir tų. Šiuo metu bendra suma dar tikslinama, bet siekia apie 93 tūkstančius. Mums reikia tyrėjui pateikti visus dokumentus, kuriuos turime. Jie yra sulieti brendžiu. Mėtėsi pora butelių – greičiausiai, nusikaltėliai atsinešė pigaus brendžio ir apliejo dokumentus, kad neliktų pirštų antspaudų. Buhalteris juos skenuoja, kad kuo skubiau pateiktumėme policijai, iš kur yra tie pinigai“, – aiškino T. Mickus.

Kamerų vaizdas/Asmeninio archyvo nuotr.

Pranešimo apie tai, kad pastebėta, jog Kauno rajone iš įmonės patalpų pavogti pinigai bei dokumentai, Kauno apskrities pareigūnai sulaukė birželio 16 d. 8.55 val. Teigiama, kad nuostolis siekia 19 820 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Kaip žurnalistams sakė ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras Arūnas Čepkauskas, dar kol kas ir 19 820 eurų nuostolis nėra pagrįstas buhalteriniais dokumentais. „Tai yra tik žodžiai. Duota užduotis tyrėjui visus dokumentus išsireikalauti. Įmonėje, kaip priklauso, atlikti inventorizaciją, ko trūksta. [...] Dabar tik pradinis pareiškimas – dažnai sumos keičiasi“, – kalbėjo prokuroras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Is daugelio durneliu gsli suprasti, kad Lietuvoje gryni pinigai uzdrausti. Ir pavydas Jus iki karantino pabaigos nuzudys :))) ATA pavyduoliams.

Jo

Jo portretas
Gal cia kaip suriko nuotykiose ......

gera pamoka

gera pamoka portretas
tik juodi pinigai atsainiai voliojasi stalčiuje, o pavogė kažkas iš savų, žinodami, kad lengvai pasiekiami be problemų.... Vairuotojai už paslaugas įsikiša pinigus į kišenę, be jokių kasos pajamų dokumentų, o grįžę įmeta į stalčių
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių