Iš policijos – prastos žinios M.A.M.A. organizatoriams: neužtikrino saugumo

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusios muzikos apdovanojimų M.A.M.A. transliacijos organizatoriai neužtikrino, kad dalyviai laikytųsi saugaus atstumo, dėvėtų veido kaukes ir sistemingai nesibūriuotų ne filmavimo metu, antradienį pranešė Kauno apskrities policija.

Anot policijos, tokia išvada buvo padaryta įvertinus administracinės teisenos metu surinktus duomenis.

Praėjusią savaitę transliacijos organizatorių atstovui buvo išsiųstas šaukimas atvykti į komisariatą Kaune dėl administracinio nusižengimo protokolo surašymo, tačiau antradienį protokolą surašyti perduota sostinės policijos pareigūnams.

Vilniaus apskrities policijai surašius protokolą, medžiaga bus perduota į teismą, kuris priims sprendimą.

Iki praėjusio savaitgalio Kauno policijoje taip pat buvo pradėta 51 administracinė teisena dėl kaukių nedėvėjimo, numatytų atstumų nesilaikymo ir kitų pažeidimų pavieniams filmavime dalyvavusiems asmenims.

20-iai iš jų policija jau išsiuntė nusižengimo protokolus su nurodymais sumokėti baudą.

Už visuomenės sveikatos teisės aktų pažeidimą, kai dėl to kilo pavojus išplisti pavojingoms ar ypač pavojingoms užkrečiamosioms ligoms karantino metu, esant ekstremaliajai situacijai, fiziniams asmenims gresia 500–1500 eurų, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.

Dėl kovo pabaigoje Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusios muzikos apdovanojimų M.A.M.A. transliacijos galimų pažeidimų policija sulaukė apie kelių dešimčių pranešimų.

Viešojoje erdvėje jau transliacijos metu kilo pasipiktinimas, kad nesilaikoma karantino taisyklių, nedėvima kaukių, nėra saugių atstumų. Kai kurie renginį pavadino „puota maro metu“.

Organizatoriai tuo tarpu teigė, kad filmavime nebuvo nė vieno pašalinio žmogaus, visi dalyviai prieš apdovanojimus buvo testuojami dėl COVID-19, o personalas dėvėjo apsaugines veido kaukes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kostas

Kostas portretas
Visi rupūžės užsikrėtė covid-19.. Dabar tyli su.b.i.n.e.s surauke.. Bauduot organizatorius 10000eu pradziai... Su turto konfiskavimu... Ypac garbetroska sama.

joo

joo portretas
Pilnas baudas visiems. Renginio organizatoriams taip pat. Niekas nesigiria kiek susirgo, ne čia esmė, Tai spjūvis tautai į veidą, Puota sunkmečius, plius parama iš mokesčių mokėtojų. Vilnių.. Kauną izoliuoti 3 savaitėm,

Aha

Aha portretas
Nesutinku. Viskas vyko proto ribose. Tai visgi kiek Dalyvių susirgo? Zinau kad operatorius ir dar du dažytojai teigiami, bet dėl dalyvių...tyla?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių