Kauno klinikinės ligoninės vadovas neigia padėjęs D. Gineikaitei nuslėpti girtumą

  • Teksto dydis:

Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas penktadienį teisme kategoriškai neigė mėginęs padėti tuometinei Nacionalinės žemės tarnybos vadovei Daivai Gineikaitei išvengti atsakomybės už vairavimą neblaiviai.

„Nei dalyvavau, nei žinojau, nei daviau nurodymų“, – penktadienį teisme sakė ligoninės direktorius.

Jam iškelta adminstracinio teisės pažeidimo byla už melagingų parodymų davimą. Bylos duomenimis, kalbėdamasis telefonu su D.Gineikaite, Klinikinės ligoninės direktorius, siekiant nuslėpti D.Gineikaitės girtumą ir padėti jai išvengti atsakomybės, susitarė su savo pavaduotoju Kastyčiu Grigoniu nuslėpti jos girtumą, kad kraujo tyrimo išvadoje būtų parašyta, kad alkoholio jame nerasta. Prokuratūros teigimu, buvo sukeisti mėginiai ir surašyta tikrovės neatitinkanti išvada.

G.Abeciūnas neneigė kalbėjęs telefonu tiek su D.Gineikaite, tiek su K.Grigoniu, tačiau teigė tiesiog sutaręs, kad ji ligoninėje per valandą galėtų duoti kraujo alkoholio kiekiui nustatyti. Kadangi D.Gineikaitę pažinojo nuo tų laikų, kai ji dirbo Kauno savivaldybėje, jis sakė paskambinęs ir suderinęs, kad ji galėtų duoti kraujo, tačiau teigia pabrėžęs, kad tai turi būti padaryta pagal visus reikalavimus.

D.Gineikaitė kraujo duoti pageidavo važiuoti su tėvu. G.Abeciūnas neneigia D.Gineikaitei sakęs atsivežti tos pačios kraujo grupės asmenį, bet tikino taip daręs, nes norėjo nuraminti D.Gineikaitę.

(Nuotraukoje – D. Gineikaitė)

„Telefonu guosti galima bet kaip“, – teisme sakė ligoninės direktorius.

Ir vėliau jis žurnalistus tikino, kad tai buvęs ne patarimas, o guodimas. Plačiau situacijos jis nekomentavo, teigdamas, kad būdamas psichiatras negali viešinti informacijos apie savo pokalbį su kitu žmogumi.

Tiek G.Abeciūnas, tiek jo pavaduotojas K.Grigonis tikina nieko nežinoję apie kraujo mėginių klastojimą ir teigė, kad gydytojas bei slaugytoja to ėmėsi savo iniciatyva.

Ligoninės vadovas ir jo gynėjas sakė nesantys susipažinę su Specialiųjų tyrimų tarnybos surinkta medžiaga, todėl paprašė pertraukos, kad galėtų su šia bylos medžiaga susipažinti. Bylos nagrinėjimas bus tęsiamas kitą savaitę.

Šią savaitę davę melagingus parodymus pripažinti Klinikinės ligoninės gydytojas ortopedas Artūras Šulnius ir slaugytoja Salomėja Skersienė. Jiems paskirtos minimalios 289 eurų baudos.

Tuometinė NŽT vadovė Daiva Gineikaitė būdama neblaivi Kaune avariją sukėlė pernai gruodį ir, kaip įtariama, bandė nuslėpti girtumą. Tyrimą atliekantys pareigūnai ligoninėje rado du kraujo mėginius.

Teismas D.Gineikaitei už vairavimą girtai yra skyręs 1,3 tūkst. eurų baudą ir pusketvirtų metų atėmęs teisę vairuoti. D.Gineikaitė po incidento iš pareigų Nacionalinėje žemės tarnyboje atleista pačios prašymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

karolis

karolis portretas
kodel nesutvarko savo ligonines priemimo skyriaus.nakti daktarai miega o ligoniai po3val laukia vestibiulyje.nuo priemimo sk ligonine prasideda matosi jos veidas.registratore sedi zaidzia su popieriukais o darbo nera ligoniai laukia.zmones atvaziavot noieko nepasirasykit kol jusu neapziurejo.jie parasa gauna ko jiems reikia ir viskas.toliau sedek ten puse nakties

Anonimas

Anonimas portretas
kiek kalbejau personalas nelaimingas su tokiu direktorium.daktare [asake norit cia tvarkos kai toks direktorius.gal nauja valdzia pakeis normalu zmogu direktorium.ir vaistine atsiras viskas susitvarkys ligonineje

Severiūtė

Severiūtė portretas
iš tikrųjų žmogus išsiduoda, kad ne toje kėdėje sėdi, bet vistiek įsikabinęs jos laikosi per visas audras ir vėjus. Juk jis tik GUODĖJAS, tai kam tebeverčia jį vadovauti tokiai didelei ligoninei, kur masė - guodžiamųjų?
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių