Kauno ilgapirščiai gąsdina daugiabučių gyventojus: automobilių nesirenka – švilpia viską nuo visų

Eigulių ir Kalniečių mikrorajonų gyventojai negali ramiai miegoti – galvos skausmu tapo daugiabučių kiemuose siautėjantys vagys. Gyventojai tvirtinta, kad ilgapirščiai net nekreipia dėmesio – tai prabangus automobilis ar mažos vertės – vagia viską ir nuo visų.

Vagia viską

Feisbuke kaunietė Rugilė daugiabučių gyventojus įspėjo akyliau saugoti savo turtą – nors jos vyro automobilis ir nebuvo apvogtas, tačiau ilgapirščių buvimo ženklų kaunietis vis tiek pastebėjo.

„Saugokite savo automobilius – nesvarbu, geresni ar prastesni. Ryte išėjęs į darbą mano vyras Muravos gatvėje vidiniuose kiemuose tarp butų, prie savo namų, rado savo mašiną su nusuktais varžtais nuo visų keturių ratų. Norėta bandyti nuimti ratus, bet neįvertino, kad taip lengvai jie nenusiima. Visa laimė, kad nepavyko išvažiuoti. Neaišku, kuo būtų pasibaigę. Ne per seniausiai buvo bandyta ir valytuvus nuimti. Tą kartą tame pačiame kieme kitoms mašinoms irgi buvo pakelti ir palikti, o pas kai ką ir pavogti. Esmė tame, kad ar geros klasės automobilis, ar visiškas laužas, švilpia viską nuo visų. Saugokite savo turtą“, – feisbuke rašė Rugilė.

Ar geros klasės automobilis, ar visiškas laužas, švilpia viską nuo visų.

Po moters įrašu socialiniame tinkle pasipylė internautų komentarai. Panašu, nuo ilgapirščių nukentėjusių kauniečių yra ir daugiau.

„Prisidedu prie perspėjimo: nežinau, kokia dabar situacija, bet prieš keletą mėnesių vagysčių visuose Eiguliuose būdavo tikrai daug. Tai kam nors langą išdaužia, tai groteles, tai veidrodėlius pavagia. Viena mergina, gyvenanti gretimo kiemo daugiabutyje, jau net nesitvarkė automobilio, nes vėl išdaužia langą ar pavagia groteles, kai tik įsideda naujas“, – apie nesibaigiantį ilgapirščių įžūlumą rašė Matas.

Freepik.com nuotr.

„Kaimynui tiesiai po langais stovinčiam automobiliui užpakalinį stiklą išdaužė ir vairuotojo durų langiuką, iškraustė viską, ką rado – nuo įrankių iki tušinuko, ramiai, vidury nakties, šalia įėjimo į laiptinę, kur nuo judesio šviesos užsidega, ir priešais stovi namas su daugybe langų į tą pusę... Nieko jie nebebijo“, – rašė internautė Danutė.

Prieš kokius 30 metų nusiimdavome valytuvus ir nakčiai nešdavomės namo, tai negi ir dabar taip reikės daryti?

„Saugokite ir numerius, nes prieš keletą mėnesių ryte atėjęs prie mašinos neradau jų“, – patirtimi dalijosi Rokas.

„Prieš kokius 30 metų nusiimdavome valytuvus ir nakčiai nešdavomės namo, tai negi ir dabar taip reikės daryti?“ – svarstė Ilona.

Diskusijoje nestigo ir tokių, kurie dėl padažnėjusių vagysčių įtarė grįžusius emigrantus. „Dirba mūsų tautiečiai grįžę is užjūrio“, – nuomone dalijosi internautas Ramūnas.

„Na va, emigracija mažėja. Karantinas daro savo. Stiprybės“, – rašė internautas Ignas.

Idealios sąlygos?

Eigulių mikrorajono gyventojas Faustas portalo žurnalistams pasakojo, kad po to, kai tapo ilgapirščių auka, kiekvieną rytą vos pabudęs skuba apžiūrėti automobilio – atsirado baimė, kad po nakties neberas vienos ar kitos automobilio detalės.

„Seniau matydavau feisbuko grupėse, kaip apvagiamos mašinos, išimamos lempos, grotelės ir kitos detalės, o vieną rytą ir pats tapau vagių auka. Iš trylikos metų senumo, niekuo neišsiskiriančio automobilio buvo išimtos priekinės grotelės. Naiviai stebėjausi, kam vargintis dėl tokios nevertingos detalės, tačiau internete pradėjęs ieškoti grotelių, kuriomis galėčiau pakeisti pavogtąsias, supratau, kad už kelių minučių darbą vagišius gali pasipelnyti apie 120 eurų – pardavęs pavogtas groteles. Eigulių rajone itin prastas gatvių ir gyvenamųjų daugiabučių apšvietimas, kamerų praktiškai nėra, tikriausiai tai ir skatina ilgapirščių vagystes“, – portalo žurnalistams pasakojo Faustas.

Freepik.com nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė su portalo žurnalistais pasidalijo pastarųjų mėnesių vagysčių statistika. Lyginant šiais metais ir 2020-aisiais įvykdytų vagysčių skaičių, panašu, kad jų nepadaugėjo.

„2020 metais Kauno mieste sausio ir vasario mėnesiais buvo registruota po 76 vagystes iš / nuo automobilių, šiais metais tuo pačiu laikotarpiu sausį registruotos 55, vasarį – 35 vagystės“, – statistiką aptarė policijos atstovė.

Už tokias vagystes atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 straipsnyje: tas, kas pagrobė svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alfonsas

Alfonsas portretas
galėtų geriau dirbti policija, kasko draudimas dėl grotelių nuostolių nepadengę. Galėtų seniūnijos pasirūpinti kameromis ant daugiabučių namų ties mašinų aikštelėmis.

Aukštieji šančiai miega ramiai

Aukštieji šančiai miega ramiai portretas
Nors ir neapšviesti kiemai , bet niekas nieko nevagia, ir nedaužo stiklų, vienu žodžiu tyku ramu.

medziotojas

medziotojas portretas
reikia statyti spastus vilkams ir pasiruosti druska uztaisyta iranky arba kliju aplink masina prilips ir pagausite
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių