Kauno bendrovės vadovas slėpė mokesčius: kalba sukasi apie milijonus eurų

  • Teksto dydis:

Kaune registruotos neįvardijamos įmonės direktoriui pateikti kaltinimai išvengus 3,4 mln. eurų pelno mokesčio ir apgaulingai tvarkius finansinę apskaitą, antradienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).

Ikiteisminį tyrimą organizavęs Kauno apygardos prokuroras Ovidijus Vasiliauskas surašė kaltinamąjį aktą ir bylą perdavė Kauno apylinkės teismui.

Tyrimo duomenimis, įmonės direktorius, galimai siekęs išvengti pelno mokesčio sumokėjimo, dirbtinai kėlė įmonės sąnaudas.

Kaltinamasis, įtariama, sukūrė fiktyvių sandorių grandinę su veiklos nevykdančiomis įmonėmis iš Slovakijos, Lenkijos, Ispanijos bei Portugalijos ir iš jų gavo suklastotas sąskaitas faktūras už neva įsigytus automobilių katalizatorius.

Šiose sąskaitose nurodyta, kad Kauno įmonė tariamai įsigijo katalizatorių už 22,6 mln. eurų, nors, bylos duomenimis, tokie sandoriai nevyko ir prekių Kauno įmonė neįsigijo.

Šias galimai suklastotas sąskaitas faktūras įmonės direktorius perdavė apskaitą tvarkiusiai buhalterei, kuri apie galimą nusikalstamą veiką nieko nežinojo, ji sąskaitas įtraukė į Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) teikiamas deklaracijas, taip sumažindama mokėtiną pelno mokestį.

Už labai didelės turtinės prievolės panaikinimą ar išvengimą numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Apgaulingas finansinės apskaitos tvarkymas griežčiausiai baudžiamas kalėjimu iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mokesč inspekcija nedirba

Mokesč inspekcija nedirba portretas
Dirba įmonės ir jų niekas netikrina po 20 metų, o mūsų UAB (prekyba naftos produktais)tik atsidarė po trijų mėnesių patikrinimas,kyšininkai prakeikti.

Oi

Oi portretas
Geriau pasidomėtų tomis įmonėmis, kuriose dirba neįdarbinti žmonės. Ir ten jų dešimtys, tik visi registruoti užimtumo tarnyboje. Tik stogą turintys tokius verslus kuria

A jo

A jo portretas
pasidomėkit kitom įmonėm, pasidomėkit. Niekas šitoj valstybėj niekuo nesidomi. Čia kiekvienas už save. Baisi šita valstybė, nes baisūs dauguma šios valstybės žmonių.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių