Kaune tebeieškomas jaunas karys: artimieji sielvartą lieja daugiau nei dvi savaites

  • Teksto dydis:

Jau šešiolika dienų Kaune ieškomas be žinios dingęs jaunas karys. Dar ir šiandien su portalu kauno.diena.lt bendravę vyro artimieji sako neprarandantys vilties jį surasti gyvą ir sveiką.

„Norime kuo daugiau viešumo, kad žmonės atkreiptų dėmesį į tai, kas vyksta aplinkui. Jei ką nors žinote ar galite padėti, nelikite abejingi. Tikrai neprarandame vilties ir tikimės sulaukti Deivido sveiko ir gyvo“, – pirmadienį portalui kauno.diena.lt sakė kario žmona Aida.

Apie 25-erių metų D. Petkaus dingimą vasario 22 d. socialiniame tinkle pranešė jo artimieji. Tą pačią dieną jauno vyro paiešką pradėjo ir policija.

Kauno apskrities policijos atstovė Justinos Kazragytės teigimu, nustatyta, kad dingęs vaikinas paskutinį kartą pastebėtas Kauno senamiestyje.

Vėliau užfiksuota, kad jo telefonas buvo aktyvus netoli Nemuno ir Neries santakos.

„Prie paieškos labai aktyviai prisidėjo tiek šeimos nariai, tiek kariai. Šiuo metu paieška vykdoma bendradarbiaujant su Priešgaisrinės apsaugos gelbėjimo pareigūnais“, – iškart po dingimo sakė policijos atstovė.

Ugniagesiai atliko gelbėjimo ir žvalgybos darbus upėje.

Dingusio D. Petkaus artimieji socialiniame tinkle skelbia, kad vaikinas važiavo „Taxify“ pavėžėjimo paslaugas teikiančiu automobiliu, tačiau Rotušės aikštėje iš jo išlipo ir nuėjo nežinoma kryptimi. Vėliau jo telefonas užfiksuotas netoli Raudondvario plento.

Tikrai neprarandame vilties ir tikimės sulaukti Deivido sveiko ir gyvo.

Ieškojo ir tarnybos draugai

Kitą dieną po dingimo Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono profesinės karo tarnybos karių ne tarnybos metu taip pat ieškojo dingusio tarnybos draugo.

Apeitos Nemuno pakrantės, visos aplink dirbančios viešojo maitinimo įstaigos, įmonės, klausinėta aplinkinių, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Prie jų prisidėjo ir apie 30 civilių žmonių grupė. Bendrai ieškota Vilijampolės, Aleksoto pakrantėse, apleistuose namuose, griuvėsiuose.

Pasak savanorišką paiešką savaitgalį koordinavusio Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono karininko leitenanto Jurgio Ulecko, išieškota maždaug 15 kilometrų tiek į vieną, tiek į kitą pusę nuo galimos dingimo vietos. Vienas karys paieškai buvo pasiėmęs asmeninę valtį, su ja dingusiojo ieškojo plaukdamas Nemunu, kiti keli kariai buvo pasiėmę asmeninius dronus, su jais žvalgė teritoriją.

Ieškant kario Nemuno pakrantėje rastas kitas smarkiai sušalęs ir galimai neblaivus miegantis asmuo, jis perduotas medikams.

Lietuvos kariuomenė Policijos departamento prašymu paieškai vykdyti buvo skyrusi sraigtasparnį, tačiau pakilus rūkui paieška iš oro nutraukta.

Policija ir artimieji prašo atsiliepti visus, turinčius informacijos apie dingusįjį.

Ką nors mačiusius ar žinančius apie dingusį vyrą prašoma pranešti policijai  Bendruoju pagalbos telefonu 112, 837303450 arba numeriu 8 6 441 48 66.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petke

Petke portretas
Jis jau mires

Anonimas

Anonimas portretas
Matyt, žuvo už tėvynę...

kaunietė

kaunietė portretas
viltis visada lieka, bet logiškai mastant...nieko gero po tiek laiko ...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių