Kaune sulaikyti vairuotojo pažymėjimų, brandos atestatų ir kitų dokumentų padirbinėtojai

  • Teksto dydis:

Kaune sulaikyti vairuotojo pažymėjimų, brandos atestatų ir įvairių kitų dokumentų padirbinėtojai, trečiadienį pranešė Kauno apskrities policija.

Pasak policijos, trys vyrai buvo sulaikyti sekmadienį. Du iš sulaikytųjų yra gimę 1965 metais, vienas – 1974 metais.

Taip pat buvo atliktos kratos Žaliakalnio mikrorajone ir Karmėlavoje, jų metu rasta kompiuterinė įranga, spausdintuvai, laminavimo aparatai, įvairūs dokumentų trafaretai, šablonai bei gydytojų ir gydymo įstaigų antspaudų klišės.

Pareigūnai taip pat aptiko jau pagamintų automobilių registracijos dokumentų, neva Lietuvos, JAV, Belgijos ir Prancūzijos, brandos atestatų, receptų vaistams, vairuotojų pažymėjimų ir kitų dokumentų šablonų.

„Įtariama, kad įvairiausi dokumentai buvo ruošiami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkai. Turimais duomenimis, suklastoti vairuotojo pažymėjimai juodojoje rinkoje kainuoti galėjo 150 eurų, automobilių registracijos dokumentai (priklausomai nuo to, kokios šalies) – nuo 60 iki 150 eurų“, – rašoma policijos pranešime.

Įtariama, kad įvairiausi dokumentai buvo ruošiami ne tik Lietuvos, bet ir užsienio rinkai.

Anot policijos, trims po ilgalaikio tyrimo sulaikytiems įtariamiesiems antradienį buvo skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir įpareigojimai periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių