Nakties tragedija Šančiuose: žuvo su „Bolt“ kurjeriu susidūręs 19-metis motociklininkas

  • Teksto dydis:

Vėlų ketvirtadienio vakarą Kaune tragiškai žuvo motociklininkas, kuriam vos prieš porą mėnesių buvo sukakę devyniolika. Pirminiais duomenimis, Kelių eismo taisykles pažeidė ir jis, ir „Bolt“ maisto išvežiojimo paslaugas teikęs kurjeris, į kurio automobilį žuvusysis atsitrenkė.

Kaip praneša policija, nelaimė įvyko apie 23.15 val.  A. Juozapavičiaus prospekte. Remiantis nuotraukomis iš įvykio vietos, vos įvažiavus į jį nuo miesto centro pusės.

Policijos suvestinėse pateikta tokia šio įvykio versija:  „Automobilis „Toyota Prius“, vairuojamas 31 metų vyro, sukdamas į kairę - gyvenamųjų namų kiemą, nepraleido priešinga kryptimi važiavusio motociklo „Suzuki VL 800“, kurį vairavo devyniolikmetis, ir su juo susidūrė.“

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, lengvasis automobilis važiavo į Panemunės pusę. Motociklininkas – miesto centro link. Pastarasis buvo vos prieš porą mėnesių devyniolikmečiu tapęs Mažosios gatvės, esančios Panemunėje, gyventojas A.B. Prie automobilio „Toyota“ vairo sėdėjo Kauno rajono Zapyškio seniūnijos gyventojas. Abu buvo be keleivių.

Pirminis pranešimas, kurį užregistravo Bendrasis pagalbos centras, buvo, kad motociklas atsitrenkė į „Bolt“ automobilį. Tačiau į įvykio vietą atvykę policijos pareigūnai išsiaiškino, kad jokių keleivių pavežėjimo paslaugų šio automobilio  be skiriamųjų „Bolt“ ženklų vairuotojas nevykdė. Bet jis tą vėlyvą vakarą teikė kiek kitokias paslaugas – vežė užsisakytą maistą.

Nustatyta, kad „Toyota“ vairuotojas buvo blaivus. Tačiau grubiai pažeidė Kelių eismo taisykles, sukdamas į kairę. Nors, pirminiais duomenimis, leistiną greitį, važiuojant miesto gatvėmis, viršijo ir motociklo vairuotojas.

Šis po susidūrimo skrido mažiausiai apie dešimt metrų. Ir nors dėvėjo šalmą, į įvykio vietą dviem automobiliais – antrasis buvo reanimobilis, atskubėję greitosios medikai turėjo konstatuoti, kad devyniolikmečio patirtos traumos yra nesuderinamos su gyvybe. 

Anot kitų transporto priemonių vairuotojų, važiavusių pro tragedijos vietą joje jau plušant specialiosioms tarnyboms, kitoje kelio pusėje viską stebėjo nemažai motociklininkų, kurie buvo sukrėsti, to, kas ką tik įvyko.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimą, sukėlusį eismo įvykį, dėl kurio žuvo žmogus. Už tai numatytas laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi

Chi portretas
Ar esate kada nors matę motociklo vairuotoją, neviršijančio greičio? Aš ne.. Užuojauta tėvams, kurie paskubėjo nupirkti sūnui šį žaisliuką..

tom

tom portretas
vafliai boltai

Ačiū Dievui

Ačiū Dievui portretas
Kad nekaltų neužmušė.
VISI KOMENTARAI 70

Galerijos

Daugiau straipsnių