Kaune beteisis vairuotojas įklimpo dar labiau: vairavo visiškai girtas, siūlė 2 tūkst. eurų kyšį

  • Teksto dydis:

Kauno pareigūnai lapkričio 22–28 dienomis toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 238 greičio viršijimo atvejai.

Sekmadienį apie 20.30 val. patruliuojantis Kelių patrulių kuopos ekipažas gavo pranešimą apie eismo įvykį sukėlusį neblaivų vairuotoją. Nuvykus nurodytu adresu, pasitikusi pranešėja nurodė, kad Vaidoto g. ir Tilto g. sankryžoje lenkimo manevrą daręs automobilio „Saab“ vairuotojas (gim. 1989 m.), grįždamas į savo juostą, kliudė pranešėjos automobilį „Skoda Octavia“ ir nesustojęs pasišalino. Pasivijus automobilį, šio vairuotojas sukėlė įtarimų. Pareigūnams patikrinus vairuotojo blaivumą, nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,91 prom. Vyras prisipažino alkoholio vartojęs vos prieš dvi valandas.

Šeštadienį patruliuojantys pareigūnai gavo pranešimą apie magistralėje Kaunas-Vilnius įtartinai manevruojantį automobilį „VW Golf“. Minėtas automobilis buvo pastebėtas Kaune, Ateities plente. Pareigūnams sustabdžius automobilį ir paprašius pateikti vairuotojo pažymėjimą, „VW Golf“ vairuotojas (gim. 1989 m.) paaiškino, kad teisės vairuoti neturi po to, kai ši buvo atimta, o pasibaigus atėmimo terminui, nustatyta tvarka jos nesusigrąžino. Patikrinus vairuotojo blaivumą, jam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,10 prom. Supratęs, kad už tai gresia baudžiamoji atsakomybė, vyras pareigūnams siūlė 2000 eurų kyšį, nors ir buvo perspėtas apie dar vieną gresiančią atsakomybę. Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė trylika neblaivių automobilių vairuotojų ir du dviratininkus. Vienas jų (gim. 1968 m.) – lapkričio 26 d. apie 13.50 val. buvo sustabdytas Kauno r., Karmėlavos mstl., neblaivus vairuojantis dviratį, kai jam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,83 prom.

Taip pat išaiškinta ir dešimt asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo keturiolika eismo dalyvių (pernai iki lapkričio mėnesio pabaigos – 24), dar 622 sužeisti (pernai – 563).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko jam

Nieko jam portretas
Nebus toliau vazines be teisiu ir tech apziuros ir tt

Katinas

Katinas portretas
Nu ir kas iš to? Lietuvos policija yra visiškai impotentiška ir abejinga ir tam kelių banditui max. paskirs 30 eurų baudą, kurios jis net nesumokės ir toliau darys ką nori.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių