Karantino pažeidėjams ateina juodos dienos: vienas kaunietis kentės dvigubai

  • Teksto dydis:

Kauno policija vienam piktybiškai nusiteikusiam asmeniui per dvi dienas surašė du protokolus už privalomojo karantino nesilaikymą. Ir perspėja, kad ir šiam išsišokėliui, kaip ir kitiems pažeidėjams, kuriems už tai per pastarąsias dvi savaites buvo surašyti protokolai, nuo ateinančio savaitgalio pradeda tiksėti chronometras dėl paskirtų baudų sumokėjimo.

Balandžio 18-oji kai kam iš minėtų asmenų taps paskutine diena tai padaryti, nes policijai buvo suteikta teisė bausti už karantino nesilaikymą nuo balandžio 3-iosios.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės, per tą laiką jos kolegos surašė už tai protokolus apie 200 pažeidėjų. Didžioji dauguma jų – kauniečiai. Tačiau, kol kas pareigūnai ne tik neskubėjo bausti, apeliuodami į pačių pažeidėjų sąmoningumą, bet ir skirdavo jiems pusę grėsusios minimalios baudos, t.y. 250 eurų nuobaudą.

Tačiau, toks, anot pareigūnų, susitaikymas su valstybe, privalomas per penkiolika kalendorinių dienų, apie ką visi asmenys, kuriems surašyti protokolai, buvo perspėti. Pasibaigus šiam terminui ir nesumokėjus skirtos baudos, jų padarytas pažeidimas bus svarstomas iš naujo ir, atsižvelgus į visas jį lengvinančias bei sunkinančias aplinkybes, jau bus skirta nauja nuobauda pagal Administracinių nusižengimų kodekse numatytas jos ribas. O fiziniam asmeniui jos – nuo 500 iki 1500 eurų.

Tikėtis, kad pareigūnai per savo darbo krūvį baudos sumokėjimo terminą pražiūrės – naivu, nes automatinė elektroninė sistema, kurioje buvo surašytas protokolas, apie tai jį surašiusįjį ar šio tarnybą nedelsiant informuos.

Į šiuos spąstus pateko ir minėtas šventinį Velykų savaitgalį prisivaidenęs kaunietis, kuris pirmą kartą buvo nubaustas už tai, kad nedėvi, kaip visiems privaloma, apsauginės kaukės ar ją atstojančio kokio nors kito veido dangalo, bei įžūlų elgesį, pareigūnams bandant jam tai priminti. Kitą dieną šis asmuo užsidirbo naują protokolą jau atvažiavęs į patikros punktą, kuriame policija tikrino visus į Kauną įvažiuojančius automobilius. Ir vėl nedėvėjo jokių apsaugos priemonių bei elgėsi taip pat akiplėšiškai, kaip ir išvakarėse.

Pasak O.Vaitkevičienės, nuo praėjusio penktadienio, kai viešose vietose privaloma devėti apsaugines kaukes ar jas atstojančius veido dangalus, Kauno apskrities policija surašė vos keletą protokolų už šį pažeidimą. Taip nubausti piktybiškiausi pažeidėjai. Kitiems užteko perspėjimo. Ir jie į tai sureagavo geranoriškai, dėl ko protokolo ir šį lydinčios baudos, nepaisant sunkios ekonominės situacijos karantino laikotarpiu, išvengė.

Be to, anot policijos pareigūnų, niekas neatšaukė ir baudų išieškojimo tvarkos, buvusios iki karantino paskelbimo.

Laimučio Brundzos nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Lengviau serga tik tie kas buvo paskiepytas nuo tuberkuliozės o paskiepyti nuo gripo ne

Sauliaus brolis

Sauliaus brolis portretas
Debilas tas mano brolis!! Neadekvatus ąsilas ąsilas aš noriu jam palinkėt mirties

...

... portretas
Nuo gripo nesiskiepijusiems ta 'korona' nebaisi. BET - ir jiems kyla grėmė jei tą ansnukį užsidės :/
VISI KOMENTARAI 38

Galerijos

Daugiau straipsnių