IX forto muziejaus prieigas vėl niokoja vandalai: ieškomi liudininkai

  • Teksto dydis:

IX forto atstovai socialiniuose tinkluose prašo pagalbos surandant jų informacinius ženklus niokojančius vandalus. Muziejaus atstovai pripažino, kad ne pirmą kartą forto turtas užkliūva vandalams.

Socialiniame tinkle „Facebook“ IX forto darbuotojai įkėlė skelbimą, kuriuo prašoma visuomenės pagalbos. Muziejaus atstovai ieško, kas galėjo sugadinti informacines nuorodas.

„Muziejus kreipiasi į Sargėnų ir Giraitės gyventojus – prašome pasidalinti informacija. Galbūt kas nors matė ar pažįsta asmenis, kurie tyčia niokoja nuorodas, padedančias lengviau Lietuvos ir užsienio turistams susiorientuoti muziejaus teritorijoje. Informacija nuo stulpų nudraskyta jau ne pirmą kartą per šį mėnesį. Nuplėšus šią informaciją muziejaus teritorijos lankytojai netenka galimybės išbandyti virtualų gidą, pristatantį IX forto istoriją išmaniųjų įrenginių pagalba.

Užkirskime kelią chuliganizmui, kurkime tvarkingą aplinką sau ir kitiems.

Raginame nelikti abejingais. Užkirskime kelią chuliganizmui, kurkime tvarkingą aplinką sau ir kitiems. Praneškite, jeigu žinote ar matėte, kas tai padarė“, – rašoma IX forto socialinio tinklo puslapyje.

Taip pat nurodyta, kad informacija apie vandalų tyčia padarytus veiksmus buvo pranešta policijai. Muziejaus atstovai paviešino ir nuotraukas, kaip atrodo informaciniai stulpai. Nuotraukose matyti, kad dalis informacijos yra nudraskyta, ne viską galima įskaityti. Kai kurių užrašų visai nėra.

IX forto muziejaus nuotr.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad tai ne pirmas atvejis, kuomet IX fortas užkliūva piktavaliams. Štai kovo mėnesį policija ieškojo asmenų, kurie dažais ištepliojo kelio ženklus, nurodančius, kur yra muziejus. Tuomet dažais buvo išterliota ir visai neseniai atnaujinta perėja.

O vasaros pabaigoje kažkas užlipo ant monumento ir ten pastatė tris kuolelius. Tąkart teko kviesti ugniagesius, kad šie išskleistų kopėčias ir nuo pat monumento viršaus nuimtų kuoliukus. Muziejaus atstovai tąkart priminė, kad ant monumento, skirto žuvusiems pagerbti, lipti negalima ir teigė, kad sušaudymų vieta buvęs fortas tikrai nėra ta vieta, kurioje dera tokie pokštai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
KO ČIA STEBĖTIS - NAIKNA S O V I E T I N Į PALIKIMĄ, daro tai , ko nespėjo padaryti valdžia .

Geriausias pasiūlymas

Geriausias pasiūlymas portretas
Man mokama daugiau nei 132 USD per valandą, dirbant namuose su 2 vaikais. Niekada nemaniau, kad galėsiu tai padaryti, bet mano geriausia draugė per mėnesį uždirba daugiau nei 22688 USD, ir ji įtikino mane pabandyti. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Šttai ką aš darau ....................>>>>>>>>>>>>> w­w­w.T­r­a­b­­a­­j­­o­s­7.C­o­m

T

T portretas
Ar yra koks miestas lietuvos kir zmones nebutu idiotai jau nusibodo klausytis visa lietuva durnynas
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių