Išsiblaškiusios šeimininkės įkaitais tapusius šunis ir papūgą išgelbėjo ugniagesiai

  • Teksto dydis:

Jeigu ne kaimynų budrumas ir ugniagesių gelbėtojų profesionalumas, V.Krėvės prospekto devynaukštyje gyvenanti išsiblaškiusi kaunietė galėjo prarasti ne tik pastogę, bet ir tris savo augintinius, patekusius į pačios jiems paspęstus spąstus.

Kaip teigiama Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje apie antradienio įvykius, pranešimas, kad iš vieno V.Krėvės prospekto daugiaaukščio buto veržiasi dūmai, buvo gautas 11.08 val.

Atvykus į įvykio vietą, konstatuota, kad gaisro židinys – trečiajame aukšte. Tačiau niekas šarvuotų šio buto, per kurio langus veržėsi dūmai, durų ugniagesiams gelbėtojams neatidarė. Todėl nuspręsta patekti jo vidun per balkoną.

Jis pasiektas ištraukiamomis ugniagesių gelbėtojų kopėčiomis.

Patekus į gaisravietę per balkono langą, šio dviejų kambarių buto virtuvėje – ant viryklės aptikta deganti keptuvė su maisto produktais. Ją apėmusi ugnis jau buvo persimetusi ir į šalia – ant spintelės buvusius įvairius rakandus.

Užgesinus bute beįsiplieskiantį gaisrą, konstatuota, kad jame nėra nei dūmų detektoriaus, nei žmonių. Tik du šunys ir papūga. Šią su vienu keturkoju ugniagesiai gelbėtojai skubiai išnešė į balkoną, o antrąjį šunį, kuris iš baimės bandė slėptis, dar teko gaudyti.

Kartu su ugniagesiais į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai per tą laiką susisiekė su išsiblaškiusia buto šeimininke, kuri, išgirdusi, kas nutiko, sugebėjo grįžti į namus tik per dešimt minučių. Ir konstatavo, kad dar viskas palyginti laimingai baigėsi, nes spėjo aprūkti tik virtuvės patalpa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių