Išpuolis Kaune sutepė krištolinę studento iš JAV biografiją

Baigtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio mažamečių prievartavimo, pradėtas po šokiruojančio išpuolio Šilainiuose – Tado Ivanausko progimnazijos teritorijoje. Iš JAV gauta informacija, kad juo įtariamas šios šalies pilietis anksčiau nėra teistas nei už panašius, nei už kitokius nusikaltimus. Ir net nebaustas už administracinius nusižengimus.

Nebuvo šis 30-metis ir oficialiose JAV psichiatrų įskaitose. Beje, kaip ir Lietuvos, kurioje gyveno pastaruosius kelerius metus – po to, kai atvyko studijuoti į Kauno Vytauto Didžiojo universitetą matematikos.

Tačiau, kaip jau rašyta, po minėto išpuolio atlikus jam ambulatorinę psichiatrinę ekspertizę, konstatuota, kad jis nesuprato tada savo veiksmų ir negalėjo šių valdyti, kaip yra nepajėgus tai daryti iki šiol, dėl ko tikslinga jam skirti priverstinį gydymą.

 

 

Gavus tokią Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Kauno skyriaus išvadą, baudžiamoji byla dėl priverčiamųjų medicinos poveikių priemonių šiam JAV piliečiui taikymo perduota Kauno apygardos teismui. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, šis jau beveik devynis mėnesius nuo visuomenės izoliuotas asmuo jau pervežtas į Rokiškio psichiatrijos ligoninę.

Kaip jau rašyta, sulaikius jį nusikaltimo vietoje ir konstatavus, kad įtariamasis – blaivus, prielaida dėl galimų sveikatos sutrikimų tapo pagrindine. Ją dar labiau sustiprino vėliau gauta ir toksikologino tyrimo išvada, kad sulaikytojo organizme neaptikta ir jokių kitokių kvaišalų pėdsakų. JAV pilietis tapo įtariamuoju seksualinių mažamečių prievartavimu, sulaikius jį pernai gruodžio 9-ąją, apie 14 val., nuogą Tado Ivanausko progimnazijos teritorijoje. Nukentėjusiomis buvo pripažintos dvi mažametės. Nors tuo metu pavėsinėje, tapusioje nuogaliaus taikiniu, buvo trys devynerių ir dešimties metų mergaitės. Šių reakcija į nuogai išsirengusį nepažįstamąjį buvo skirtinga. Galiausiai viena iš mažamečių atsidūrė jo rankose. Ir šis, pakėlęs mergaitę, bandė ją bučiuoti bei liesti rankomis tam tikras mažametės kūno vietas.

Atvežtas už dviejų dienų po sulaikymo į Kauno apylinkės teismą, prašant jį suimti, šis anglakalbis žiniasklaidai teigė esą jį kažkas apnuodijo. Ir labai gailėjosi dėl to, kas atsitiko.

Ikiteisminį tyrimą dėl šio plačiai nuskambėjusio išpuolio atlikę teisėsaugininkai išsiaiškino, kad JAV piliečio studijos Kaune truko labai trumpai. Jas užgožė pramogos. Tačiau, metęs mokslus, JAV pilietis pasiliko Kaune, nes buvo čia susiradęs draugę. Bylon sugulusių įvykių metu jis nuomojosi butą netoli Tado Ivanausko progimnazijos. Tačiau, jau gyveno jame vienas. Ir jokių duomenų, kad jis kur nors oficialiai būtų dirbęs, nėra.

Kauno apygardos teismo, kuris spręs tolesnį JAV piliečio likimą, posėdžiuose, kurie greičiausiai bus uždari, jis jau nedalyvaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuįdomu

nuįdomu portretas
kaip policija su juo pasielgtų amerikej?

...

...  portretas
O JAV diversija: išsirengė, kad apš.. k.. tų, kol rusai neužpuolė, galvojo jog į š rankų nekiš... ;)

Ech

Ech portretas
Ne prie ko čia ar amerikonas ar ne, apie vietinės kilmės iškrypelius irgi straipsnių kiek nori. Tsakant, tautybė sugedimo laipsniui nelygu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių