Incidentas „Circle K“: įtariamasis policininko užpuolimu jau teistas už nužudymą peiliu

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti naujų vakarykščio incidento Žemaičių plento degalinėje „Circle K“, per kurį sunkiai peiliu sužalotas atostogaujantis policininkas, aplinkybių, iš esmės atsakančių į klausimą, kas gi ten įvyko.

Kaip jau rašyta, Kauno policija pranešimą apie šios degalinės aikštelėje vykstančias muštynes, per kurias nukentėjo vienas jaunuolis, gavo 18.40 val. Bendrajam pagalbos centrui paskambino atsitiktiniais incidento liudytojais tapę šios degalinės lankytojai, kurių vakarinio piko valandomis čia buvo nemažai.

Kartu su keturiais policijos ekipažais į įvykio vietą atskubėjo ir greitosios medikai. Jie išvežė į Kauno klinikas peiliu sužalotą nukentėjusįjį.

Paaiškėjo, kad jis – Kauno rajono policijos tyrėjas, kuris šiuo metu atostogavo ir buvo atvykęs į šią degalinę be uniformos ir su sutuoktine.

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Pirminiais duomenimis, ginčo, per kurį jis nukentėjo, pradžia buvo klasikinis vairuotojų konfliktas dėl pirmumo teisės. Policininko automobiliui reikėjo išvažiuoti, tačiau jam ant kelio stovėjo kitas automobilis, kuriuo trijų asmenų kompanija buvo atvykusi į šios degalinės tualetą. Vienam iš šio automobilio keleivių vėliau buvo nustatytas vidutinis – 2 promilių girtumas ir jis praėjusią naktį jau praleido Kauno policijos areštinėje, nes buvo sulaikytas žaibiškai į degalinę atskubėjusių policijos pareigūnų nusikaltimo vietoje. Rastas ir peilis, kuriuo jis ką tik buvo sužalojęs atostogaujantį policininką.

30-mečiui pareigūnui juo buvo smogta tris kartus. Sužalotas pilvas ir ranka.

Nuvežtas greitosios medikų, kurie buvo linkę įžvelgti ir pavojų nukentėjusiojo gyvybei, į Klinikas, jis skubiai operuotas.

„Šiuo metu jo būklė stabili. Pavojus gyvybei negresia“, – šiandien ryte teigė Kauno policijos atstovė. Tačiau, portalo kauno.diena.lt žiniomis, šiandien iki pietų nukentėjusysis dar nebuvo apklaustas.

Tik po pietų planuota pareikšti įtarimą ir 44-erių įtariamajam.

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti ir, ką slėpė policijos atstovė, kurios buvo teirautasi apie šio asmens teistumą.

Paaiškėjo, kad jis jau teistas už nužudymą, panaudojant peilį. Ir tada užteko vieno smūgio juo, nes pataikyta į aukos krūtinę.

Už šią žmogžudystę, įvykdytą prieš dešimt metų Marijampolėje, kurioje šis asmuo tuo metu gyveno, Kauno apygardos teismas 2004-aisiais jam skyrė pusdevintų metų įkalinimą. Tačiau šios bausmės žudikas iki galo neatliko – buvo paleistas į laisvę lygtinai anksčiau laiko.

O vos įkvėpęs laisvės oro, vėl, pirminiais duomenimis, su kažkuo susimušė, nes vėl buvo teisiamas už viešosios tvarkos pažeidimą ir ne kartą. Ir tai charakterizuoja šį asmenį, kaip konfliktišką asmenybę, mėgstančią viską spręsti jėga – kumščiais arba peiliu.

Už sunkų sveikatos sutrikdymą, dėl ko šį kartą pradėtas ikiteisminis tyrimas, Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą iki dešimties metų.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Tačiau pasitvirtinus, kad atostogaujantis policininkas buvo sužalotas peiliu iš chuliganiškų paskatų, perspektyvoje ikiteisminis tyrimas gali būti perkvalifikuotas į sunkesnę šio Baudžiamojo kodekso straipsnio dalį, jau numatančią įkalinimą nuo dvejų iki dvylikos metų.

Po įtariamojo apklausos ketinama apsispręsti, ar kreiptis į teismą dėl jo suėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patarimas

Patarimas portretas
Siųskit vietoj kalejimo į ukrainą, fronte tokie banditai reikalingi.

KUR REZULTATAS?????

KUR REZULTATAS????? portretas
Kurio BANDITO ar NKVD , ar STALININIO STRIBO , ar MIŠKINIO BANDITO [ atsiprašau PATRIOTŲ -PARTIZANŲ -ne jų tas padaras] atžala... O gal mokyklinių reformų kaltė ??????... PAGAL ŠIOS ŠIUKŠLĖS- ŽVĖRĖS VEIKLĄ TAI JAU GENAI TURĖTŲ BŪTI..... TOKIEMS REIKĖTŲ ĮSTATYMO --- MIRTIES BAUSMĖS....Teisingai rašė : rankas pašalint . Irgi gerai.. . GAUTŲ NEĮGALUMĄ ...gyvenimo prasmę suprastų .... DABAR SUKASI VISKAS RATU PAS TĄ ŽVĖRĮ ir jokio rezultato....

Tokia ta mūsų politika

Tokia ta mūsų politika portretas
Jeigu jau policininką banditai užpuola ir peiliu jam duria,tai bekalbėti,apie eilinį pilietį?O mūsų galvočiai,bausmes vis mažina ir mažina.Štai ir vėl jų pasakymas,kad girdi kas penktas nusikaltėlis,pakartotinai padaro nusikaltimą.Tai labai daug,todėl girdi reikia silpninti bausmes,net nesodinant į cypę.Vietoje to,kad jas reikia kuo skubiau didinti,tai mūsų "patriotai"jas nori mažinti.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių