Į karo lauku tapusį Vilijampolės daugiabutį vėl lėkė tarnybos: šturmavo pagarsėjusį butą

  • Teksto dydis:

Viename Vilijampolės daugiabutyje, kurio gyventojai šią vasarą portalui kauno.diena.lt skundėsi jau kelerius metus gyvenantys kaip karo lauke, antradienį įvyko galbūt lemiamas mūšis, kuriame dalyvavo ir Kauno specialiosios tarnybos.

Pirmiausiai prieš devynias ryto čia atvyko policija su teismo nutartimi atlikti viename šio penkiaaukščio bute kratą. Pareigūnų tikslas buvo patekti pas šiame bute šeimininkaujantį ir ne tik kaimynus, bet ir savo mamą – šios valdos šeimininkę terorizuojantį 30-metį.

Liepos pabaigoje jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Pirminiais duomenimis, šis buvo labai rafinuotas – motinai ant galvos užpilta skiediklio, skirto vidaus ir lauko apdailos darbams. To pasekmė – 60-metei nukentėjusiajai sukeltas ausies būgnelio uždegimas.

Pranešimu apie šį incidentą buvo pradėtos žiniasklaidai skirtos Kauno policijos suvestinės apie liepos 28-osios įvykius mieste.

Šis incidentas minėtame bute, į kurį antradienį bandė patekti policija, tada įvyko apie antrą valandą nakties. T.y. 30-mečio įtariamojo, kurio įkaitais, kaip pasakojo kaimynai, yra tapę ne tik jie, bet ir viso kvartalo gyventojai, siautėjimo valandomis. Tokiu laiku jis ne kartą yra garsiai klausęsis muzikos – vadinamojo metalo, dėl ko kai kuriems jo kaimynams tapo įprasta miegoti su ausų kamštukais. Tačiau dar „smagesni“ išbandymai laukdavo paryčiais, kai 30-metis „išdykėlis“ sprogdindavo petardas. Kitas jo pomėgis – mėtyti degančius popierius iš savo balkono, dėl ko kaimynai gyveno nuolatinėje baimėje dėl galinčio kilti gaisro.

Dėl šių nesibaigiančių išbandymų puokštės praėjusio birželio pabaigoje 30-mečio kaimynai kreipėsi pagalbos į žiniasklaidą, nes jos iš policijos, kuriai ne kartą dėl to skundėsi, nesulaukė. Arba pareigūnų reakcija į šiuos skundus buvo neefektyvi.

Skaitytojo nuotr.

Antradienio ryte į šį daugiabutį su jau minėta teismo nutartimi atvykę policijos pareigūnai, savo ruožtu, jau šaukėsi ugniagesių gelbėtojų pagalbos. Nes nesutramdomasis 30-metis, kurio jiems niekaip nepavyko prisišaukti į apklausas, dėl ko ir atvykta pas šį į svečius, jų neįsileido. Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, kurių prašyta atidaryti 30-mečio buto duris, paaiškėjo, kad šios užbarikaduotos iš vidaus.

Iš pradžių šį butą ketinta šturmuoti ir per duris, panaudojant diskinį pjūklą, ir per balkoną. Iki šio, esančio antrajame aukšte, buvo pastatytos ugniagesių gelbėtojų kopėčios. Galiausiai gavus 30-mečio mamos, kuri yra šio buto savininkė, tačiau dėl suprantamų priežasčių jame beveik nebūna, sutikimą išdaužti balkono lango stiklą, taip ir padaryta. Tokiu būdu patekus į buto vidų, apie pusvalandį trukusi jo apgultis buvo baigta.

Laimučio Brundzos nuotr.

Buto viduje rastas 30-metis netrukus atsidūrė vienoje iš specializuotų įstaigų. Kaip teigiama, ne tik dėl sveikatos būklės, jį aptikus, bet ir dėl viso jo sulaikymo konteksto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas-Andrius

anonimas-Andrius portretas
dar vienas kazusas tai ne vien "rusai-šūdai", ne . Dar gi ir soc(demų) tarnybos gi "...iki 30m vaikui gi tai negi neleisi...", - saugo vaikystę, liepia mentuliui klausyt ir nesimušt. Slapta nuo visuomenės, aišku. Po "to" : vaikas vėl tą patį , o jau nebe remtinas nei svetimom algom darbe, anei policijos gerumu po 30ts. Ir amen, grįžo per-auklėtas. O gal ir per morgo duris kitą kart. Oką - slepia tarnybos. 30m , nėra rusiška psa burnoje ir - Amen, kažkas pasikeitė, nesiseka, policija 2021m visai pagedo, gyventojų klauso kažkokių

anonimas-Andrius

anonimas-Andrius portretas
keturis metus ruso neima ir tiek ! O nusimyžk prie medžio lietuvi ar belarusai - antrankiai, užlaužtos rankos... už pasiginčijimą dar +. Okur - carskaja litva. Žinomas rusas, matyt, draustas mokyt. Va kaip, verslan taikytas !

Jonas

Jonas portretas
Taip ,ten kur reikia pagalbos jos nėra, daugumoje nukentėję tampa kaltinamaisiais o kalti nukentėjusiais.Nei vienas nusikaltėlis nepasakė, kad jis kaltas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių