Per gaisrą Kauno daugiabutyje nukentėjo moteris: dar viena pamokanti nelaimė?

  • Teksto dydis:

Pirmadienį gerokai po pietų viename Kalniečių daugiabutyje kilo gaisras. Jo metu apdegė moteris, kuriai į pagalbą laiku suskubo kaimynai. 

Pasak  Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovės, 15.59 val. gautas pranešimas, kad Geležinio Vilko gatvės 21-ąjį numerį turinčiame penkiaaukštyje dega butas ketvirtame aukšte.

Į nelaimės vietą buvo išsiųstos  pajėgos iš dviejų Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų: trys autocisternos ir autokeltuvas. Du automobilius į šį daugiabutį pasiuntė ir Kauno greitosios medicinos pagalbos stotis.

Atvykus pirmajam ugniagesių automobiliui, paaiškėjo, kad gaisras jau užgesintas. Pirminiais duomenimis, buto šeimininkės ir jai į pagalbą atskubėjusių kaimynų pastangomis. Dėl ko kiti ugniagesių automobiliai atšaukti dar pakeliui į gaisravietę.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Apie nelaimę Bendrajam pagalbos centrui pranešė kaimynai, kurie, belaukdami greitosios medikų, vadovaudamiesi jų dispečerio nurodymais telefonu, suteikė nukentėjusiajai ir pagalbą.

Atvykę greitosios medikai išvežė šią 70-metę į Kauno klinikas. Pirminiais duomenimis, ji apdegė abi kojas bei dešinę ranką. Apsvilo ir moters plaukai. Tačiau veidas ir kvėpavimo takai, pirminiais duomenimis, nenukentėjo.

Klinikose konstatuota, kad apdegė apie 10 procentų šios 70-metės kūno. Nudegimai - antrojo bei trečiojo laipsnio.

Nelaimės metu buto šeimininkė buvo namuose viena. Jos sutuoktinis atskubėjo iš darbo jau po visko.

Gaisras kilo šios šeimos virtuvėje. Jo židinys konstatuotas tarp šaldytuvo ir viryklės. Laimė, kad ugnis nespėjo išplisti. Spėjo apdegti tik spintelės ir šaldytuvas. Tačiau to užteko, kad laiptinėje ir net lauke ties šiuo penkiaaukščiu tvyrotų degusios plastmasės kvapas.

Buto šeimininkei atsigavus po patirto šoko, ji buvo Klinikose apklausta. Ir papasakojo, kad gaisras kilo jai bandant išpilti spirito buteliuką. Tačiau šis jai iš rankų iškrito. Ir to užteko, kad nuo tuo metu įjungtos dujinės viryklės kiltų pražūtingas ugnies pliūpsnis. O krentant iš rankų minėtam buteliukui ji apsipylė šio turiniu. Teko jo ir drabužiams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Va ir pamoka,spirita reikia gerti,o ne ispylineti

Anonimas

Anonimas portretas
straipsnio pavadinimas nei į tvorą,nei į mietą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių