Gydytojo tėvo antspaudu besinaudojusi ir receptus klastojusi dukra stos prieš teismą

  • Teksto dydis:

Kauno apygardos prokuratūra teismui perdavė bylą, kurioje mediko dukra kaltinama suklastojusi ne mažiau kaip 249 vaistų receptų ir įgijusi 12 tūkst. įvairių tablečių su psichotropinėmis medžiagomis, antradienį pranešė prokuratūra.

D. S. kaltinama, jog įgijusi savo tėvo-gydytojo antspaudą ir didelį kiekį neužpildytų receptinių blankų, juos klastojo ir per 85 kartus įvairiose Kauno vaistinėse įgijo didelį kiekį vaistų su psichotropinėmis medžiagomis.

Bylos duomenimis, visi 249 suklastoti receptai buvo išrašyti nuo 2020 metų liepos pabaigos, kai gydytojas, kurio spaudu bei blankais buvo pasinaudota, jau nebedirbo jokioje gydymo įstaigoje. Iš viso galimai buvo įgyta ne mažiau kaip 12 tūkst. įvairių tablečių su psichotropinėmis medžiagomis.

D. S. pareikšti kaltinimai dėl keturių Baudžiamojo kodekso straipsnių – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, dėl lenkimo vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas, dokumento suklastojimo arba disponavimo suklastotu dokumentu bei dėl antspaudo, spaudo ar dokumento pagrobimo ar pagrobtojo panaudojimo.

Anot prokuratūros, įtariamoji apklausų metų parodymų dėl pareikštų įtarimų nedavė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Monika

Monika portretas
Kaip gali dingti nepastebėti 249 receptų blankai?

Darius

Darius portretas
Nu blin uz tokius straipsnius pasodint turetu jauciu.

S

S portretas
Vidui pasene zinios tavo Odontologai jau senai negali israsineti psichotropiniu vaistu. Ant raudono recepto jie
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių