Grasinimų sprogimais ugdymo įstaigose banga pasiekė ir Kauno regioną: gauta per 100 pranešimų

  • Teksto dydis:

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojų, deja, bet jau jaučiasi, kad šiandien – penktadienis ir 13-oji mėnesio diena.

Kaip jau pranešta, Policijos departamento duomenimis, šiandien nuo 6 iki 9 val. ryto per 300 Lietuvos mokyklų bei vaikų darželių gavo pranešimus, kad jų įstaigos bus susprogdintos.  Apie 50, remiantis Kauno policijos budėtojais, gavo Kauno apskrities mokyklos, vaikų darželiai ir net kolegijos. Pusė jų susiję su Kaune esančiomis minėto pobūdžio įstaigomis.

Pasak Kauno policijos budėtojų, jau aiški tendencija – tokius pranešimus gavo tos švietimo ir ugdymo įstaigos, kurios turi elektroninį paštą, prasidedantį žodžiu „info“.

Informacija apie gautus grasinančio pobūdžio pranešimus pradėta registruoti nuo šešių ryto – priklausomai nuo to, kada šių įstaigų atstovai atsikėlė ar pasitikrino savo elektroninį paštą.

Kauno apskrities policijos atstovė buvo linkusi sukonkretinti, kad pirmasis toks pranešimas buvo užregistruotas 6.14 val. O iki 9. 16 val. iš visos Kauno apskrities mokyklų ir vaikų darželių jau buvo gautas 41 pranešimas apie gautą tokį laišką. 20 tokių atvejų – Kaune. Kauno rajone – devyni.

Pranešimai siųsti ne iš vieno adreso ir rašyti ne tik rusų, bet ir lietuvių kalba, bet be nosinių raidžių. Tačiau visuose juose nurodoma, kad minėtos įstaigos bus susprogdintos 11.25 val.

Pasiteiravus Kauno policijos budėtojų, kokių veiksmų imtasi, sulaukus tokios pranešimų apie padėtų sprogmenis lavinos, atsakyta, kad visais atvejais liepta pranešėjams patikrinti ar nėra jokių įsilaužimo požymių į jų įstaigas bei įtartinų daiktų. Iki 9 val. ryto pareigūnai vyko tik į vieną Kaišiadorių vaikų darželį, kurio direktorė primygtinai pageidavo, kad jų teritorija patikrintų pati policija.

Situacija kas minutę kinta – pranešimų daugėja:

Po 10 val. policijos pareigūnai papildė informaciją, kad gauti 53 pranešimai apie galimai užminuotas mokyklas, darželius ir kitas švietimo įstaigas.

Prieš vidurdienį policijos pareigūnai pranešė, kad nuo 06 iki 11.20 val. Kauno apskrityje gauti 94 pranešimai dėl galimai užminuotų ugdymo įstaigų. Kaune gauti 44 pranešimai, Kauno rajone  – 24, Kėdainių rajone – 12, Jonavos rajone – 8, Kaišiadorių rajone –  5

Nuo 06 iki 13 val. Kauno apskrityje iš viso gauti 106 pranešimai: Kaune – 55, Kauno rajone – 25, Kėdainių rajone – 13, Jonavos rajone – 8, Kaišiadorių rajone – 5.

Iki 16 val. policija gavo 111 pranešimų: Kaune – 58, Kauno rajono bendruomenėje – 25, Kėdainių rajone – 14, Jonavos rajone – 8, Kaišiadorių rajone – 6.

Iki 20 val. policija gavo 112 pranešimų: Kaune – 59, Kauno rajono bendruomenėje – 25, Kėdainių rajone – 14, Jonavos rajone – 8, Kaišiadorių rajone – 6.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas  portretas
Manau vaikai sugalvojo atostogas pasidaryt xD

It soecas

It soecas portretas
Penkta kolona atidirbineja - negi nenustato is kur eina grasinimai?

Gh

Gh portretas
Kovido bijojo :)) karo Ukrainos bijojo :)) dabar Hamazz sprogdins jūsų galvose :)))
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių